Highlight Shëndeti Ushqehu shëndetshëm

Pse duhet ngrënë mango?

mango

Mango, ky frut që së fundmi ka përfshirë marketet tona është një pemë ne një shije mjaft interesante por edhe të shëndetshme. Unik Portal ju sjellë shumë arsye se pse duhet ngrënë mango dhe cilat janë benefitet e këtij fruti që më parë nuk kemi dëgjuar edhe aq për të.

1. Ka shumë vitaminë C;
2. Është një antioksidant i shkëlqyer;
3. Forcon imunitetin;
4. Ka vetëm 103 kalori;
5. Përmbanë vitaminë A;
6. Përmirëson shikimin;
7. Përmbanë vitaminë B6, dhe vitamina të tjera B kompleks;
8. Parandalon sëmundjet e zemrës;
9. Përmbanë fibra probiotike;
10. Mbronë shëndetin e trurit;
11. Përmbane kalium;
12. Ekuilibroj nivelin e natriunit;
13. Përmbanë magnez;
14. Parandalon formimin e qelizave kancerogjene;
15. Mbron organizmin nga kanceri i zorrës së trashë;
16. Mbron organizmin nga kanceri i gjirit;
17. Mbron organizmin nga leukemia;. /Unik Portal/