Dashuria Highlight

Pse biem në dashuri me njerëzit e gabuar?

Cilat janë shenjat kryesore që një grua të kuptojë se partneri i saj nuk është emocionalisht i disponueshëm?

Supozoni se dilni me dikë për 9-10 muaj. Kaloni mirë, keni shumë të përbashkëta, kimi seksuale, por gjithsesi, diçka nuk ngjitet. Ai nuk ju ka kërkuar të flisni dhe, natyrisht, asnjë arsye për martesë ose fejesë. Shpresoni se është vetëm çështje kohe para se të ndodhë kjo. Tik-tak, ora juaj biologjike po troket, ju doni një fëmijë, doni martesë, familje, një jetë me të. Por ai duket se dëshiron gjëra të tjera. Sidoqoftë, ai ju do. Kështu që ju jeni të durueshëm, duke shpresuar për diçka më të mirë, për diçka më shumë, por ajo nuk vjen.

Çfarë ndodhë?

Ju ndoshta jeni në një lidhje me një burrë që nuk është emocionalisht i disponueshëm.

Çfarë saktësisht do të thotë kjo?

Burri që nuk është emocionalisht i disponueshëm mund të jetë i dashuruar me ju dhe të kalojë një kohë të mrekullueshme. Sidoqoftë, nuk fut energji në marrëdhënie: ju jeni ajo që bëni plane, që rregulloni atë që do të bëni, që mbani të hapur linjën e komunikimit.

Njeriu që nuk është i disponueshëm emocionalisht mban distancën e tij. Edhe pse ai nuk e thotë me fjalë, sjellja e tij ju tregon se ai mban distancë nga ju, se nuk i “jepet”.

Burrat që nuk janë emocionalisht të disponueshëm:

1.Ata sillen në mënyrë egoiste.

2.Ata ju lejojnë të bëni të gjithë punën për të mbajtur marrëdhënien

3.Ata mbajnë një distancë emocionale

4.Ata nuk lidhen

5.Janë sipërfaqësorë

6.Ata nuk respektojnë kohën, përpjekjen, nevojat tuaja.

7.Preferojnë punën ose miqtë e tyre ndaj jush.

8.Ju fajësojnë vetëm për problemet në marrëdhënien tuaj.

9.Shpesh ju vënë terma, të tilla si: “Nëse nuk bëni X, dijeni që unë do të bëj Y”, duke rezultuar që ju të shantazhoheni emocionalisht.

Cili është problemi kryesor që lind në marrëdhënie?

Problemi kryesor që lind në marrëdhënie është se të dy njerëzit duan gjëra krejtësisht të ndryshme: vajza dëshiron që lidhja të përfundojë në martesë dhe familje, ndërsa burri e sheh marrëdhënien si diçka kalimtare, për të kaluar mirë dhe asgjë më shumë. Por në këtë mënyrë çifti fillon nga një pikënisje e ndryshme dhe dëshirat e tyre rezultojnë të jenë konfliktuale. Paradoksi është se këta dy njerëz kanë një lidhje, por në fund ata nuk kanë marrëdhënien që i duhet secilit prej tyre, kështu që ata të dy vuajnë dhe luftojnë.