Highlight Lifestyle

Pse bërja e dushit çdo ditë nuk është e preferueshme?

dush

Disa prej nesh janë të fiksuar pas bërjes së dushit çdo ditë,por a i dini pasojat e saj?

Bërja e dushit çdo ditë është edhe më keq se nëse nuk do të ishit larë fare.

Lexoni se pse nuk duhet bërë dush çdo ditë.

1. Mund t’i jepni vetes puçrra fytyre;

Qeniet njerëzore kanë diçka që quhet mikrobiome, e cila është një koleksion i baktereve dhe mikrobeve të tjera që jetojnë në dhe në trupin e njeriut.

Ky mikrobiomi është në thelb si ekosistemi i lëkurës suaj dhe ndërprerjet ndaj tij (si dushet çdo ditë) mund të dëmtojnë lëkurën tuaj dhe madje të shkaktojnë çrregullime.

Ndërsa nuk ka shumë hulumtime në lidhje me numrin ideal të dusheve që duhen bërë gjatë javës sidoqoftë një gjë duket qartë: ka shumë prova që dëshmojnë se dushi nuk duhet bërë çdo ditë.

2. Lëkura juaj do të thahet;

Nëse ju bëni dush çdo ditë, jeni duke përdorur sapunë dhe exfoliants që mund të lënë lëkurën tuaj të thatë.

Dermatologët thonë se sa më shumë që bëni dush, sidomos nën ujë të nxehtë, aq më e thatë mund të bëhet lëkura, pasi ju po largoni vajrat natyrore nga lëkura juaj.

3. Ju jeni duke prishur flokët tuaj.

Nëse jeni duke prishur lëkurën tuaj, ju jeni duke prishur edhe flokët tuaj.

Mund të duket sikur ke nevojë të bësh dush çdo ditë, veçanërisht nëse ke flokë me vaj. Kur lani flokët shumë, lëkura juaj shkon në mbingarkesë të prodhimit të vajit, duke prodhuar më shumë për të kompensuar sasinë që po lani me çdo dush.

Ju në të vërtetë mund të stërvitni flokët tuaj për të qenë më pak me vaj, por duhet të keni durim dhe këmbëngulje.Nëse mund të menaxhoni disa javë me flokë shtesë me vaj, trupi juaj do të barazohet, dhe shumë shpejt, flokët tuaj do t’ju falënderojnë për sakrificën tuaj.