Highlight Lifestyle

Profesionet që ndikojnë keq në personalitetin tuaj

personalitetin

Sipas hulumtimeve sociologjike, një person shpenzon më shumë se një të tretën e jetës së tyre duke punuar 40 orë në javë. Natyrisht, gjërat që bëjmë për këto periudha të gjata na ndikojnë ne dhe tiparet tona psikologjike me kalimin e kohës.

Përveç aspekteve pozitive të punës sonë, ka edhe një anë negative. Një të ashtuquajtur deformim personal të personalitetit, si kur një biznesmen vazhdon të kontrollojë email-in e tij me pushime ose kur një ushtarak vazhdon të komandojë në shtëpi.
Unik Portal ju sjelle 10 profesionet që ndikojnë keq në personalitetin tuaj.

Ushtarakët dhe policët:

Punë e një ushtaraku dhe polici ndikon edhe në familje.  Të gjithë anëtarët e familjes jetojnë në një atmosferë disipline të rreptë. Burrat ushtarakë mendojnë se duhet të qëndrojnë gjithmonë të paanshëm dhe të analizojnë situatat duke përdorur vetëm logjikën, duke lënë mënjanë dashurinë dhe dhembshurinë. Kjo është arsyeja pse është kaq e vështirë për ta që të qëndrojnë mirë dhe të balancuar kur bëhet fjalë për të afërmit e tyre.

Mjekët:

Kjo punë e bën profesionistin mjekësor “të ndërtojë” një mur mbrojtës që përfshin indiferencën, ftohtësinë dhe cinizmin, sepse ata përballen me vuajtje, dhimbje dhe vdekje çdo ditë. Dhe humori i veçantë i shumë mjekëve është një mekanizëm mbrojtës psikologjik nga stresi dhe frika në përputhje.

 

Mësuesit:

Një mësues profesional është në gjendje të menaxhojë një grup të madh fëmijësh dhe kjo është arsyeja pse një ndjenjë e caktuar e rreptësisë mund të shfaqet në jetën e tyre shtëpiake. Cilësitë që vërehen më shpesh tek mësimdhënësit janë: autorësia, konservatorizmi, predispozita ndaj monologëve dhe pajtueshmëria me formalitetet.

Ndërmarrësit:

Le të specifikojmë se një biznes nuk është një punë, por një mënyrë e të menduarit dhe një mënyrë jetese. Kjo punë shpesh nuk ju lejon të bëni kompromis dhe të jeni të butë. Për t’u bërë i suksesshëm, puna duhet të jetë qëllimi kryesor në jetën e dikujt. Prandaj sipërmarrësit shpenzojnë 24 orë duke menduar për biznesin e tyre. Gjithashtu, duke qenë në një gjendje të kërkimit të vazhdueshëm, nganjëherë sipërmarrësit as nuk e dinë se çfarë duan në të vërtetë.

 

Avokatët:

Kjo punë është e përshtatshme vetëm për njerëz të fortë në personalitet, sepse avokatët zakonisht janë nën një presion të madh. Heshtja është një nga elementët kryesorë që duhen marrë në konsideratë për këtë punë. Nuk është e zakonshme të flitet për probleme, kështu që avokatët rrallë kërkojnë ndihmë dhe mbështetje. Këto zakone mund të shkaktojnë depresion dhe ankth. Si rregull, avokatët janë të mbingarkuar dhe fshehin probleme shëndetësore në mënyrë që ata të mos ndërhyjnë në karrierën e tyre.

 

Gazetarët:

Gazetarët janë gjithnjë në kërkim të temave. Zakonisht shohin gjëra të pakëndshme dhe të tmerrshme që mund të ndikojnë në psikikën e tyre në një mënyrë negative. Ata gjithashtu nuk mund të qëndrojnë larg nga gjërat që ndodhin rreth tyre. Sepse çdo informacion i ri trajtohet si një motiv për të shkruar një artikull. Puna kërkon komunikim me njerëz të ndryshëm.

 

 

Psikologët:

Shumë shpesh, njerëzit studiojnë psikologjinë në mënyrë që ata të dinë se si të përballojnë veten.

 

Arkitekët:

Arkitektët janë persona shumë të mbingarkuar dhe çdo herë janë duke projektuar diçka. Miqtë e arkitektëve, si rregull, janë gjithashtu arkitektë: ata thjeshtë nuk janë të interesuar për njerëzit e tjerë. Tensioni i përhershëm emocional, ndjenja e madhe e përgjegjësisë, konfliktet e shpeshta me klientët, kriza kreative dhe mashtrimet e vogla të madhështisë zakonisht çojnë në depresion midis arkitektëve

Pra këto ishin 10 profesionet.