Highlight Të tjera

Peri i kuq i fatit: Një legjendë e bukur japoneze

legjendë

Qysh nga kohët më të lashta, njerëzit janë shqetësuar për kuptimin e jetës. Në të gjitha qoshet e botës, kërkimi i një përgjigjeje ka tërhequr vëmendjen e shumë personave.
Sot Unik Portal ju prezanton legjendën e bukur japoneze me perin e kuq.
Kjo legjendë, e ardhur nga Japonia, shpjegon misteret e jetës në një mënyrë të besueshme dhe shumë romantike.

Nëse fati ekziston le të shpresojmë që punon në të njëjtën mënyrë që është përshkruar këtu.

Mbyllni sytë. Imagjinoni trupin tuaj si të ishte transparent. A mund ta përfytyroni rrjetin e pafund kompleks të enëve të gjakut që lidhin të gjitha pjesët e trupit tuaj?

Ne i detyrohemi ekzistencës sonë këtyre ‘lumenjve’ që japin jetë. Tani, merrni parasysh një kanal mjaft të veçantë brenda këtij sistemi – ai që lidh zemrën me gishtin tuaj të vogël!

Ky kanal e bën gishtin tuaj më të dukshëm një “përfaqësues” të vërtetë të zemrës suaj. Për këtë arsye, në shumë kultura, kur dy njerëz bëjnë një armëpushim, ose betohen, ata e bëjnë atë duke bashkuar gishtërinjtë e vegjël.

Sipas legjendës japoneze, kjo fije që del nga zemra nuk përfundon në majë të gishtit. Ai vazhdon në formën e një vargu të kuq të padukshëm, që ‘derdhet’ nga gishti i vogël dhe vazhdon të ndërthuret me vargjet e kuqe të njerëzve të tjerë – lidh zemrën tuaj me të tyren.

 

Dy njerëz që janë të lidhur në këtë mënyrë, janë të lidhur së bashku nga vetë Fati. Herët ose vonë, ata janë të destinuar të takohen, pavarësisht se sa larg jetojnë ose sa ndryshojnë rrethanat e tyre të jetës. Dhe, kur të ndodhë – ky takim është i sigurt për të ndikuar thellësisht në të dy. Lidhjet ndonjëherë mund të shtrihen dhe të ngatërrohen, gjë që mund të shtyjë takimin e fatit. Por – ato lidhje kurrë nuk do të thyhen.

 

Një këndvështrim i tillë mbi jetën dhe marrëdhëniet ka lindur filozofinë holistike. E cila thotë se thelbi ynë jetësor nuk kufizohet vetëm në kufijtë e trupit tonë fizik. Holistët deklarojnë se ne jemi një me Universin dhe shohim nocionin e Perit të Kuq si një nga mënyrat për të kuptuar këtë unitet.

 

A keni gjetur ndonjëherë veten duke menduar: ” Ky person ka hyrë në jetën time për një arsye ”? Ke të drejtë. Dhe mund të jetë rasti që fati ju ka udhëzuar deri në pikën ku mund të sjellni ndryshime në jetën e të tjerëve.

 

Kjo filozofi argumenton se, megjithëse nuk e kuptojmë, jetët tona lëvizin në një drejtim të paracaktuar, të udhëhequr nga vargjet e padukshme që janë të endura në strukturën e vetë Universit. Dhe gjatë gjithë kohës, fijet e kuqe që na lidhin me shpirtrat tanë të largët po bëhen më të afërta. Si do të thoshin japonezët: bota jonë ka pjesën e saj të pengesave, por asgjë në të nuk ndodh rastësisht.

Kjo ishte legjenda japoneze e perit të kuq.