Dashuria Highlight

Para se të këputni lidhjen tuaj, bëni vetes këto pyetje

lidhjen

Një vit pas divorcit, cilësia e jetës së gruas zvogëlohet për 73%, dhe të një burri – me 42%. Prandaj psikologët rekomandojnë që të mos merrni vendime në nxehtësinë e momentit, veçanërisht nëse doni të largoheni nga partneri juaj. Pyetni më parë disa pyetje dhe mendoni gjithçka tërësisht.

Të gjithë herët a vonë ndeshen me një situatë ku ata duhet të bëjnë një zgjedhje të vështirë – si për të shpëtuar një marrëdhënie duke shpresuar që ajo të kthehet në normalitet ose të ndahet.

Është e rëndësishme të marrësh një vendim që nuk do të vjen keq për të ardhmen.

Ne në Unik Portal ju sugjerojmë t’i bëni vetes këto pyetje. Ata do t’ju ndihmojnë të keni një vështrim në marrëdhëniet tuaja me partnerin tuaj nga një këndvështrim tjetër.

Pra para se të këputni lidhjen tuaj, bëni vetes këto pyetje:

1. A ju bën kjo lidhje të jeni versioni më i mirë i vetes tuaj?

A mendoni se jeni versioni më i mirë i vetvetes tani? Në marrëdhëniet normale, një partner zakonisht mbështet, inkurajon dhe admiron kur partneri tjetër arrin gjëra të reja, ai gjithashtu inkurajon vetë-zhvillim.
Nga ana tjetër, në qoftë se ju mendoni se partneri juaj ju tërheq dhe ju pengon të zhvilloheni në ritmin tuaj të zgjedhur, atëherë kjo është një arsye për të menduar gjërat. Pakënaqësia juaj me njëri-tjetrin ndoshta do të rritet në të ardhmen.

2. A kemi qëllim dhe fokus të njëjtë në planet e të ardhmes?

Kjo është një gjë shumë e rëndësishme. Nëse doni të jetoni një jetë plot me udhëtime, festa me miq, aventura dhe momente të ndritshme, dhe partneri juaj është shtëpiak dhe një introvert, atëherë ndoshta do të keni konflikte për shkak të kësaj.

3. A komunikojmë me njëri tjetrin?

Ne jemi të gjithë të rritur që kanë interesat dhe përgjegjësitë tona jashtë marrëdhënieve tona. Por asgjë nuk duhet të jetë më e rëndësishme se dashuria. Ndonjëherë, mund të ndodhë që problemet të bëhen më të mëdha se sa marrëdhënia dhe bisedimet tona me njëri-tjetrin. Por kjo nuk duhet të jetë kurrë një gjë e rregullt.