Highlight Storie Inspirimi

Nëse i bëni këto 5 gjëra do të zhgënjeheni për pjesën tjetër të jetës suaj!

Jeta jonë e tërë është vetëm një kombinim i vendimeve të mira dhe të këqija. Këto janë elemente që përbëjnë jetën tonë të përditshme, njerëzit që ne bëhemi dhe mënyra se si ne jemi të njohur në shoqëri.

Është e pamundur të marrim vendime të mira etike nga dita kur lindim. Prandaj, shumica e njerëzve përdorin vendimet e tyre të këqija si mësime për të shmangur gabimet në të ardhmen.

Megjithatë, disa gabime vazhdojnë në jetën tonë për një kohë të gjatë dhe është e  pamundur të injorohen.
Këtu janë disa gjëra që ju kurrë nuk duhet të bëni me qëllim që të mos pendoheni gjatë tërë jetës tuaj.

 

  1. Dashuria është një emocion i mahnitshëm

Ky është fakti më i madh i të gjitha kohërave dhe askush s’ka arritur ta mohojë.  Megjithatë, nëse ne vazhdimisht mendojmë për një individ të caktuar, tejkalimi mund të shkaktojë shumë dëm.

Shumë njerëz mendojnë për personin tjetër aq shumë saqë e krahasojnë me diçka të mbinatyrshme.

Asnjëherë mos e bini vetën në situatën për të qenë të varur nga dikush. Para se të jeni dikush tjetër, ju jeni ju. Ne duhet të bëhemi të varur vetëm nga vetja jonë.

  1. Mos pini alkool dhe më pas të ngisni makinën

Pini të gjitha që dëshironi për argëtim, por mos e vendosni veten në një situatë ku argëtimi juaj mund të marrë jetën tuaj ose jetën e dikujt tjetër. Është një gjë shumë egoiste për të bërë dhe përfshin një nga vendimet më të këqija që mund të bëni në jetë. Truri nuk funksionon shumë efektivisht ose normalisht kur jeni nën ndikim të alkoolit.  Njerëzit zakonisht mendojnë se është mbresëlënëse t’ju tregohet të tjerëve se janë të aftë të vozisin edhe kur kanë pirë shumë, por rreziku ekziston gjithmonë.

  1. Mundohuni të mos zhyteni nën borxhe

Duke planifikuar mirë shpenzimet ju do ta keni mendjen më të qetë. Duke pasur shumë borxhe ju asnjëherë nuk do të jeni në gjendje të flini të qetë ose të bëni një jetë të lumtur, sepse mendimet për borxhet tuaja do të jenë gjithmonë aty.

  1. Pirja e duhanit është  diçka që duhet të shmangni me çdo kusht

Do t’ju vrasë ditë për ditë. Miliona njerëz vdesin nga përdorimi i duhanit gjatë gjithë kohës. Ai heq fuqinë e ndërgjegjes, që është zot i talentuar. Kjo ju bën emocionalisht më të zymtë dhe më pak efektiv kur bëhet fjalë për marrjen e vendimeve të mira. Me të vërtetë do të vdisni ngadalë. Ka  shumë  fushata kundër duhanit këto ditë, por njerëzit mësojnë pak prej tyre. Pirja e duhanit shkakton 87 për qind  të rasteve të kancerit në mushkëri. Ajo gjithashtu shkakton kancere të ndryshme dhe probleme të tjera shëndetësore të tilla si sëmundjet e mushkërive, sëmundjet e enëve të zemrës dhe të gjakut, goditjet dhe kataraktet.

  1. Ki besim tek vetja !

Nëse nuk dilni  jashtë zonës tuaj të rehatisë, kurrë nuk do të merrni atë që dëshironi! Është koha juaj për të rregulluar këtë zakon ose do të pendoheni në shtratin tuaj të vdekjes. Ju kurrë nuk duhet të vendosni për të qenë të zakonshëm ose ndonjë gjë më pak se ajo që ju bën të lumtur; kështu që nëse doni atë vajzë/djalë apo atë punë, shkoni pas saj!  Nuk ka rëndësi nëse njerëzit thonë se është jashtë mundësisë suaj ose nuk keni mundësi për atë punë. Ju mund të jeni vetëm me fat!