Highlight Të tjera

Ndiheni i humbur? Kthehuni në rrugën e suksesit

rrugën e suksesit

Në çdo rast duhet të dini se humbja është pjesë e çdo procesi nëpër të cilin kaloni, prandaj jini syçelë dhe kur e shihni se po sakrifikoni shëndetin, mirëqenien tuaj për një punë që nuk po ju përshtatet, ndani kohë për vete dhe mendoni se çfarë mund të ndryshoni.

 

“Sukses? Unë nuk e di se çfarë do të thotë kjo fjalë. Jam i lumtur. Për mua, suksesi është paqja e brendshme”.

 Denzel Washington

 

Nëse ndiheni të humbur në udhëtimin tuaj drejt suksesit, shtroni vetes këto pyetje që do t’ju ndihmojnë të  gjeni rrugën tuaj përsëri:

  1. Në cilat mënyra po përpiqem të jem si dikush tjetër?

Një nga vrasësit më të mëdhenj të krijimtarisë është krahasimi. Tentimi për të jetuar, punuar ose drejtuar një biznes si dikush tjetër është mënyra më e shpejtë për të anashkaluar rrugën tuaj autentike. Të kuptuarit se si po përpiqesh të jesh si dikush tjetër është një mënyrë e shkëlqyer për të nxjerrë në pah fushat në të cilat mund të fokusohesh në vetvete.

 

  1. Çfarë ndjej për versionin tim të suksesit?

Përcaktoni suksesin për veten tuaj. Shqyrtoni përkufizimet e suksesit të familjes dhe komunitetit tuaj dhe pastaj vendosni për veten tuaj. Vendosni se si doni të ndiheni kur jeni të suksesshëm dhe ndërmerni hapa për të ndier në këtë mënyrë tani. Versioni im i suksesit ndjehet si liri, lidhje dhe ripërtëritje. Kur zonat e biznesit tim vazhdimisht nuk më bëjnë të ndihem në këto mënyra, unë e di që nuk kam gjasa që jam në rrugën time drejt suksesit.

 

  1. Cila është mënyra ime ideale për të punuar?

A jam duke punuar në mënyra që më pëlqen të punoj? Apo po punoj në mënyra që unë mendoj se duhet të punoj? Krahasimi mund të vijë përsëri në lojë këtu. Unë e vlerësoj fleksibilitetin, ndryshimin dhe lirinë, kështu që kur e gjej veten duke punuar 10 orë nga zyra ime, pa pushim, e di që jam jashtë mundësive reale për të gjetur suksesin.