Highlight Shëndeti

Mos e pini kurrë kafen me sheqer, ja pse?

A e dini se kafeja me sheqer mund të jetë shumë e dëmshme për shëndetin tuaj?

Kafja është bërë një zakon i secilit dhe njerëzit i pinë ato për tu këndellur gjatë ditës dhe për të kthyer energjinë.

Ne të gjithë e dimë se sheqeri është me të vërtetë i dëmshëm. Por tani,kur ta lexoni këtë lajm, do ta shmangni totalisht sheqerin. Sipas shkencëtarëve duke ëmbëlsuar pijet me sheqer, në veçanti kafenë, ne rrezikojmë të vdesim para kohe.

Në një studim të fundit, u zbulua se njerëzit që konsumojnë më shumë se 680 gram pije me sheqer çdo ditë, dyfishojnë shansin për të vdekur  nga problemet e zemrës në krahasim me ata që konsumojnë më pak se 30 gramë në ditë.

Sipas këtij studimi, rreziku i vdekjes nuk lidhet me marrjen e ushqimeve me sheqer, por për mënyrën se si pije të sheqerit përpunohen dhe treten nga trupat tanë.

Jean Wales, një nga njerëzit përgjegjës për studimin, pijet me sheqer, mund të jenë të rrezikshme.

Me fjalë të tjera, nuk ka proteina apo yndyra për të neutralizuar efektet e këtij kombinimi në trupin tonë.

Sipas Welsh, ky kombinim mund të rezultojë në disa sëmundje, si problemet e zemrës, ataku kardiak, diabeti dhe obeziteti.

Sheqeri mund të stimulojë tumoret kanceroze duke i ndihmuar ata të rriten më shpejt dhe në një mënyrë më agresive.

Nevojiten më shumë studime për të kuptuar nëse këto reaksione të kancerit në kafshë punojnë në të njëjtën mënyrë në trupin e njeriut.

Pra, në vend që të shtoni sheqer në kafen tuaj, shtoni pluhur kanellë, lëng limoni ose mjaltë.