Highlight Shëndeti

Mjekët nuk ua kanë thënë: Aspirina ka alternativë, ja me çka mund ta zëvendësoni!

aspirina

Aspirina është një nga barnat më popullore dhe më e studiuara në vitet e fundit.  Ajo ka aftësi të zbutë kokë dhimbjet dhe dhimbjet e shpinës. Secili që merr një aspirinë në ditë i vërën efektet e saj të mrekullueshme.Studime të shumta kanë treguar se 75 mg aspirinë në ditë pakëson rrezikun nga shfaqja e kancerit në zorrë të trashë për 17 deri 28%.

Nëse merrni doza të vogla të aspirinës për çdo ditë, do ti bëni mirë kujtesës suaj dhe funksion konjitiv.

Me aspirinë mund të trajtoni edhe ethet dhe inflamacionet e ndryshme. Por, njerëzit e marrin aspirinën çdo ditë si një mbrojtës i mirë i problemeve të zemrës.

Përdorimi i tij mjekësor është kryesisht për shkak të përbërësit aktiv, acidit acetilsalicilik, një acid organik, kristalor dhe i pangjyrë. Aceti acetilsalicilik vjen nga acidi salicilik, ose salicilati, një substancë e pranishme në disa bimë të përdorura si ilaçe. Në rastin e aspirinës, ajo prodhohet nga ekstrakt i lehtë i shelgit të bardhë dhe një barishte të quajtur meadowsweet (acic aksorbik).

Por a keni ditur ky acid gjendet në formën e tij natyrale në ushqime të tjera?

Shafrani është zëvendësues natyral i aspirinës. Pra, atë mund ta shtoni më shumë në ushqimet tuaja dhe përmes tij, ju do të kontrolloni në mënyrë ideale inflamacionet në trupin tuaj.