Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Mënyra për tu ringritur pas dështimit!

Dështimet janë pjesë e jetës. Themeluesi i Heinz-it ishte në të kaluarën e tij një shitës i dështuar xhinxheri. Edhe vetë i madhi Steve Jobs është pushuar nga puna pikërisht nga kompania Apple, në të cilën ai u bë më vonë një prej bashkëthemeluesve të saj.

Net të tëra pagjumë mbi një projekt të caktuar, risqe dhe përgjegjësi të mëdha të marra mbi supe dhe gjithsesi nuk i shpëtojmë dot dështimit.

Sipas Administratës së Bizneseve të Vogla rreth 50 për qind e kompanive të reja në treg kanë një jetëgjatësi prej jo më shumë se 5 vitesh, fakte këto të cilat janë vërtet alarmante.

Të shikosh atë që ti me aq mund e ke ndërtuar të të rrëzohet përpara syve përpos të gjitha përpjekjeve që mund të kesh bërë është shkatërruese dhe demotivuese në kulm. Përpara së të paralizoheni përballë dështimit ju duhet t’i jepni vetes shtysë për të vazhduar përpara dhe të bëheni më të fortë se në fillim dhe ta ktheni atë në një fitore të re. Më poshtë do të lexoni disa prej këtyre këshillave:

1. Mos u demoralizoni

2. Kthejeni dështimin në suksesin tuaj të radhës

3. Tregohuni sa më të drejtë

4. Jepini vetes një mundësi të dytë

5. Bëni ato gjëra që ju bëjnë të ndiheni të lumtur

6. Vlerësoni gjërat që keni aktualisht

7. Meditoni

8. Ndihmoni të tjerët

10. Mos kini gjithmonë si qëllim kryesor të dilni fitimtar me çdo kusht

11. Jini vizionarë, por mos harroni gjërat e vogla

13. Gjithçka është kalimtare

14. Veproni sipas asaj që ndjeni

15. Harrojeni përsosmërinë. Tregohuni sa më realist

16. Mos e izoloni veten

17. Mos kini frikë t’ia nisni nga fillimi

18. Kujtojini vetes herë pas here arritjet tuaja