Highlight Shëndeti

Mënyra për të rritur Dopaminën në trurin tuaj

Shumica prej nesh e dinë se për të shmangur shtimin në peshë, ne duhet të jemi të ndërgjegjshëm për ushqimin që konsumojmë dhe sasinë e stërvitjeve që bëjmë në ditë.

Studiuesit e dinë se kur ne jemi të motivuar më në fund për të ushtruar, ne marrim një shpërthim dopamine në përgjigje të përpjekjeve.

Ushtrimi përmirëson aftësinë tonë për të përballuar stresin dhe gjithashtu mund të ndihmojë në parandalimin e depresionit sepse përmirëson efektivitetin e transmetimit të dopaminës.
Mungesa e vetëdijesimit mund të çojë në paaftësinë për të qëndruar të disiplinuar në veprimet tona, duke përfshirë edhe atë se sa shpesh ne ushtrojmë. Nivelet e ulëta të dopamines mund t’ju pengojnë të jeni në gjendje të shihni se duhet të ndërmerren veprime për të shmangur shtimin në peshë.

Nivelet e larta dhe të ulëta të dopaminës

Sa shumë e kontrolloni vetë sjelljen tuaj, mbështetet kryesisht në vullnetin tuaj për të bërë gjërat si duhet.

Pa vullnet, ne nuk do të kishim bërë asgjë.

Vullneti, rezulton dhe mund të jetë rezultat i sasisë së dopaminës që keni në trurin tuaj.

Nivelet e ulëta të dopamines lidhen me mungesën e aktivitetit dhe mungesën e vullnetit për të vepruar.
Studiuesit thonë se njerëzit që kanë nivele të mjaftueshme të dopamines kanë më shumë gjasa të merren me aktivitete fizike.

Dopamina ndikon në shumë funksione në të gjithë trupin, duke përfshirë aftësinë tuaj për t’u kushtuar vëmendje. Kjo mund të ndikojë në motivimin tuaj për stërvitje.

Dëshira për të ushtruar dhe fituar kënaqësi nga stërvitja janë dy arsye që nivelet e shëndetshme të dopaminës janë të rëndësishme për trupin tuaj.

Rritja e vullnetit për të qenë aktive në jetën tuaj është një përfitim shtesë nga dopamina.

Për të rritur nivelet e dopaminës me pak përpjekje, shkruani një detyrë të vogël dhe bëni atë.

Akti i kalimit nga lista juaj dhe shijimi i arritjes suaj duhet të dërgojë trurin tuaj në valën e dopaminës.