Highlight Shëndeti

Mënyrat më të mira për t’u çliruar nga aroma e trupit dhe djersitja e tepruar

djersitja

Pa marrë parasysh se sa ne e urrejmë djersitjen ajo do të ndodhë. Kur ushtrojmë ose temperatura është lartë, djerësitja është e pandalshme.

Ajo që shumica e njerëzve nuk e dinë është se lëngu i prodhuar nga gjëndrat e djersës është 99% ujë.

Ju mund të jeni duke menduar, “Atëherë pse djersa mbanë erë aq të keqe?

Erë e keqe shkaktohet nga dekompozimi i djersës tonë nga bakteret që jetojnë në lëkurën tonë. Për të parandaluar këtë, ne normalisht përdorim antiseptik dhe antiperspirantët. Edhe pse mund të duken të padëmshme, këto produkte mund të kenë disa pasoja.

Antiperspirantët në përgjithësi përmbajnë alumin. Dhe, kështu janë në gjendje të ndalojë djersën që të dalë nga trupat tanë. Ky bllokim mund të shkaktojë shumë probleme shëndetsore. Për më tepër, shumica e studimeve fillojnë duke thënë se alumini mund të shkaktojë probleme afatgjata shëndetësore, pasi ajo nuk mund të eliminohet nga trupi sapo të jetë zhytur.

Por ka disa produkte me të cilat mund të heqesh qafe erën e keqe të djersës dhe ta reduktosh djerësitjen:

Majdanozi

Rozmarina

Vaj Kokosi