Highlight Të tjera

Mendoni mirë ndaj të tjerëve

mendoni mirë

Një rregull bazë për fitimin e suksesit. Le ta shënojmë atë në mendje dhe ta kujtojmë atë. Rregulli është: Suksesi varet nga mbështetja e njerëzve të tjerë. E vetmja pengesë mes jush dhe asaj që dëshironi të bëni është mbështetja e të tjerëve.

Shikojeni në këtë mënyrë: një ekzekutiv varet nga njerëzit për të kryer udhëzimet e tij. Nëse ata nuk i përmbushin detyrat e tyre atëherë kompania do të pushojë drejtorin ekzekutiv, jo punonjësit. Një shitës varet nga njerëzit për të blerë produktin e tij. Nëse nuk e bëjnë këtë, shitësi dështon. Ngjashëm, një koleg i vdekur varet nga profesorët që të mbajnë përpara programin e tij edukativ; Një politikan varet nga votuesit për ta zgjedhur atë; Një shkrimtar varet nga njerëzit për të lexuar atë që ai shkruan.

Ka pasur raste në histori kur një person ka fituar një pozitë të autoritetit me forcë dhe ta mbajë atë me me kërcënime dhe forcë. Në ato ditë një burrë bashkëpunoi me “udhëheqësin” ose rrezikoi të humbte kokën. Por sot, mbani mend, një person ose ju përkrah me dëshirë ose nuk ju përkrah fare. Tani është koha për të pyetur, “Nëse do të varem nga të tjerët për të arritur suksesin që dua, por çfarë duhet të bëj që këta njerëz të më mbështesin dhe të pranojnë udhëheqjen time?”Përgjigjen për ta mbyllur në një fjali,  mendoni drejtë ndaj njerëzve dhe ata do t’ju pëlqejnë dhe do t’ju mbështesin.
Mijëra herë në ditë ndodh një skenë si kjo. Një komitet ose grup është në seancë. Qëllimi – të marrin në konsideratë emrat për një promovim, një punë të re, një anëtarësim në klub, një nder – dikush që të jetë president i ri i kompanisë, mbikëqyrësi i ri, menaxher i ri i shitjeve. Një emër është vendosur përpara grupit. Kryetari pyet: “Cila është ndjenja juaj për x personat?”

Komente dalin. Për disa emra ka vërejtje pozitive, të tilla si “Ai është një shok i mirë. Njerëzit atje flasin shumë për të. Ai ka një prapaskenë të ndërtuar mirë”.

“Zoti. X? Oh, ai është një njeri i këndshëm, shumë njerëzor. Unë besoj se ai do të përshtatet mirë me grupin tonë “.

Disa emra nxjerrin deklarata negative dhe të vakëta. “Unë mendoj se ne duhet ta hetojmë atë shok me kujdes. Ai nuk duket se bashkohet shumë mirë me njerëzit. ”

“E di që ai ka një sfond të mirë akademik dhe teknik: nuk e vë në dyshim kompetencën e tij. Por unë jam i shqetësuar për pranimin që do të marrë. “

Tani këtu është një vëzhgim jashtëzakonisht i rëndësishëm: Në të paktën nëntë raste nga dhjetë, faktori “I pëlqimit” është gjëja e parë e përmendur. Dhe në një numër dërrmues të madh të rasteve, faktori “pëlqim” I ipet shumë më tepër peshë sesa faktorit teknik.

Shënoni këtë pikë mirë. Një person nuk vendoset në një nivel më të lartë të punës. Përkundrazi, ai është ngritur. Në këtë ditë dhe moshë askush nuk ka kohë ose durim për të tërhequr një tjetër shkallë të punës, shkallë, shkallë. Individi zgjidhet, rekordi i të cilit e bën atë të qëndrojë më lart se pjesa tjetër. Ne jemi ngritur në nivele më të larta nga ata që na njohin si individë të pëlqyeshëm dhe të këndshëm. Çdo shok që bëni ju vendosë një nivel më të lartë. Dhe të qenit i pëlqyeshëm ju bën më të lehtë për të ju ngritur më lart!
Njerëzit e suksesshëm ndjekin një plan për të pëlqyer njerëzit. Po ti? Njerëzit që arrijnë në krye nuk diskutojnë shumë teknikat e tyre për të menduar drejtë ndaj njerëzve. Por ju do të habiteni se sa njerëz me të vërtetë të mëdhenj kanë një plan të qartë, të përcaktuar, madje edhe të shkruar për simpatitë e njerëzve.

Konsideroni rastin e Presidentit Lyndon Johnson. Shumë kohë përpara se të bëhej president, Xhonson, në procesin e zhvillimit të fuqisë së tij të mahnitshme të bindjes personale, zhvilloi formulën e tij të dhjetë = pikë për sukses. Rregullat e tij, të cilat edhe një vëzhgues rastësor i presidentit mund ta shihnin, praktikoheshin në çdo gjë që bënte, janë:

  1. Mësoni të mbani mend emrat. Joefikasiteti në këtë pikë mund të tregojë se interesi juaj nuk është edhe aq i lartë.
  2. Bëhuni një person i rehatshëm kështu që nuk ka tendosje të jesh me ty.
  3. Fitoni cilësinë e personit lehtë të relaksuar, që mos të dukeni sikur gjërat po ju përmbysin ju.
  4. Mos jini egoistik. Mos emetoni energjinë negative “unë i di të gjitha”.
  5. Kultivoni cilësinë e të qenit interesant, kështu që njerëzit do të marrin diçka me vlerë nga shoqërimi i tyre me ju.
  6. Studioni për të nxjerrë elementet “kryesore” nga personaliteti juaj, madje edhe ato prej të cilave mund të mos jeni në dijeni.
  7. Sinqerisht përpiquni të shëroni, në baza të ndershme, çdo keqkuptim që keni ose keni pasur. Mos mbani mëri.
  8. . Praktikoni pëlqimin ndaj njerëzve deri sa të mësoni ta bëni këtë në mënyrë të sinqertë.
  9. Kurrë mos humbisni një mundësi për të thënë një fjalë të mirë për arritjet e dikujt, ose të shprehni simpati në pikëllim ose zhgënjim.
  10. Jepni forcë shpirtërore njerëzve dhe ata do t’ju japin dashuri të sinqertë.