Highlight Shëndeti

Masazho këtë zonë në trupin tuaj për të liruar menjëherë stresin dhe ankthin

stresi dhe ankthi

Stresi është një çështje serioze shëndetësore që mund të ketë efekte të rëndësishme negative në shëndetin tuaj.

Hulumtimet tregojnë se një e katërta e amerikanëve përjetojnë rregullisht atë që ata do ta përshkruanin si “një stres i madh”.

Ky stres i vazhdueshëm  dëmton njerëzit me kalimin e kohës.

Trupat tanë janë të dizajnuara për t’u përballur me rreziqe serioze në raste të rralla.

Ne kemi një mekanizëm përballues që njihet si “reagimi i luftës ose fluturimit” që na thotë të bëjmë një nga dy gjërat, varësisht nga disa faktorë.

Në këto situata intensive, ne ose qëndrojmë dhe ballafaqohemi me problemin ose ikim.  Prandaj, luftoni ose fluturoni.

Natyrisht, trupat tanë përgjigjen duke prodhuar një reagim të mjaftueshëm sa për t’u marrë me rrezikun.

Ne përjetojmë një rritje në adrenalinë, zemra jonë rreh më shpejt, dhe muskujt tanë përgatiten për të mbrojtur veten ose për të drejtuar sa më shpejtë që është e mundur.

Por, çka nëse ne nuk jemi vërtet në rrezik? Po sikur trupat tanë të na thonë se ne duhet të luftojmë ose të ikim në situata që nuk kërkojnë një përgjigje fizik, por mendore?

Fjala është për stresin!

Kjo quhet stres dhe sa më shumë që i përjetojmë këto çështje, aq më shumë tendosje që ne po i fusim në trupin tonë zemrën, mushkëritë tona, gjëndrat e veshkave dhe muskujve  tanë.

Njerëzit të cilët janë vazhdimisht nën stres janë më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të zemrës, presionit të lartë të gjakut dhe një sërë sëmundjesh më pak serioze.

Pra, çfarë mund të bëni për të reduktuar nivelin tuaj të stresit dhe pasojat e tij negative?

Një masazh mund të bëj shumë për ju në raste të tilla. Masazhi i shpinës, rreth shpatullave ndihmon shumë në lirimin e tensionit që po ndjeni në trup.