Highlight Të tjera

Luftoni depresionin me këto këshilla, mos pritni më!

depresioni

Zgjohuni në mëngjes, më të fortë se kurrë. Ballafaqohuni me frikën tuaj. Mos lejoni që depresioni të absorbojë të gjithë energjinë tuaj… Kur mund ta ktheni atë në pozitivitet dhe të forconi personalitetin tuaj.

Ndërkohë që përballja me depresionin konsiderohet një detyrë e vështirë, pa dyshim nuk është e pamundur të kalosh këtë fazë dhe të jesh i lumtur përsëri. Edhe nëse je në një fazë kritike. Gjendja juaj kërkon angazhim dhe veprim, por marrja e masave mund të duket pak e vështirë për ju tani.

Hidhni një sy mënyrave tona të thjeshta për të luftuar depresionin.

Bëni aktivitete fizike;

Me siguri ju ndjeheni sikur energjia juaj ju ka lënë, por nuk është e vërtetë. Energjia juaj pret që ta aktivizoni dhe ta vendosni atë në punë. Filloni me hapa të lehtë, si një shëtitje të shkurtër rreth bllokut, ose telefononi dikë dhe shkoni të ushtroni së bashku. Nëse filloni t’i ktheni mendimet tuaja në pozitive çdo ditë hap pas hapi, së shpejti do të kuptoni se jeta juaj ka filluar të ndryshojë. Provoni të shpenzoni sa më shumë kohë në natyrë. Rrezet e diellit kanë provuar të ndihmojnë në rritjen e humorit tuaj.

 Takoni njerëz të rinj;

Shikoni të gjithë dashurinë rreth jush, filloni duke takuar njerëz që janë dëgjues të mirë. Të gjithë duhet t’i tregojnë dikujt ndjenjat ose mendimet e tyre nëse ai person i dashur është mik, familje ose psikolog. Gjithkush mund të ketë disa këshilla të mira për ju. Do të habiteni se sa njerëz kujdesen për ju. Edhe nëse nuk e kuptojnë se ju jeni duke luftuar me gjithë forcën tuaj për tu bërë më mirë.

Provoni gjëra të reja;

Gjithmonë provoni gjërat që ju interesojnë, ose keni shprehur interes më herët në to. Ju duhet të keni disa gjëra që gjithmonë keni dashur ti provoni. Dhe tani është një kohë e përkryer. Shkoni dhe eksploroni jetën, argëtohuni. Vizitoni kinemanë dhe shikoni një film që ju bën të qeshni, planifikoni një udhëtim, filloni artin, muzikën ose çfarëdo që keni pëlqyer gjithmonë.

Flini mirë;

Fjetja e mirë është një faktor kryesor në mposhtjen e depresionit. Mundohuni të bëni 8 orë gjumë çdo natë dhe mos qëndroni gjatë natës zgjuar shumë vonë sepse do t’ju ndikojë ditën tjetër. Megjithatë, më shumë se 8 orë gjumë nuk preferohen për njerëzit që po vuajnë nga depresioni për shkak se mund të shkaktojë dembeli. Mundohuni të flini herët.

Kujdesuni për ushqimin tuaj;

Disa ushqime janë të njohura të jenë luftëtarë të vërtetë depresioni, dhe disa do të rrisin nivelet e negativitetit. Kështu që përpiquni të përmirësoni menynë tuaj të ushqimit dhe të largoni nga dieta juaj sheqerin e rafinuar dhe ushqimin e shpejtë sa më shumë që mundeni.

Nëse doni të luftoni depresionin, tani është koha e duhur!