Highlight Të tjera

Lexoni këto mësime jete nga filozofi i njohur Konfuci

mësime jete

Konfuci ishte filozofi më i madh lindor i të gjitha kohërave. Besimet e tij theksuan moralin personal dhe qeveritar.

Konfuci u mësoi njerëzve rregullat e marrëdhënieve shoqërore, drejtësisë dhe sinqeritetit.

Sot, këtu në Unik Portal do të donim të paraqisnim 10 mësime të fuqishme të jetës, bazuar në filozofinë e këtij mendimtari të nderuar kinez.

Lexoni këto mësime jete nga filozofi i njohur Konfuci:

1. Nuk ka rëndësi se sa ngadalë shkoni për aq kohë sa nuk ndaloni.
2. Asnjëherë mos krijoni miqësi me një njeri që nuk është më i mirë se ju.
3. Kur zemërimi rritet, mendoni për pasojat.
4. Kur është e qartë se qëllimet nuk mund të arrihen, mos përshtatni qëllimet, por rregulloni hapat e veprimit.
5. Nëse urren një person, atëherë ju mundeni prej tyre.
6. Ajo që kërkon njeriu superior është në vetvete; ajo që njeriu i vogël kërkon është në të tjerët.
7. Kudo që të shkoni, shkoni me gjithë zemrën tuaj.
8. Jepni udhëzime vetëm atyre njerëzve që kërkojnë njohuri pasi kanë zbuluar injorancën e tyre.
9. Duke parë avantazhe të vogla, nuk mund të arrihen punët e mëdha.
10. Nëse ata të pështyjnë prapa shpinës, kjo do të thotë që je përpara tyre.
Ndiqni këto mësime të mençura të jetës dhe do të shihni se si jeta juaj do të ndryshojë për mirë!