Highlight Të tjera

Leximi i përditshëm mund të shtojë një vit në jetën tuaj?!

leximi

Disa hobi janë më të mira për ju sesa të tjerat.

Dhe kur është fjala për leximin, sigurisht që është mirë për shpirtin tuaj, por nuk mund të përmirësojë jetëgjatësinë tuaj, apo jo? Qëllojani përsëri.

“Një kapitull në ditë mban mjekun larg.”

Një studim I ri tregon se leximi mund të shtojë jetë tuaj.

Gjëja më e rëndësishme është kjo… Të rriturit më të moshuar që lexojnë libra për të paktën 30 minuta në ditë jetojnë 23 muaj më gjatë se mesatarja se ata që nuk lexojnë fare.

Lexuesit e librave, del, priren të jenë më pak në depresion, më të arsimuar dhe më të pasur se sa personat që nuk pëlqejnë leximin. Më shumë prej tyre janë femra, po ashtu.

Të gjithë këta faktorë individualisht kanë një efekt pozitiv në jetëgjatësinë.

Ata nuk do të thonë me siguri. Por studiuesit supozojnë se librat i japin trurit mundësinë për të qetësuar dhe rimbushur veten. Veçanërisht gjatë asaj që ata e quajnë “leximi i thellë”.

Prandaj merrni një libër dhe shijoni kënaqësinë e benefitet e të lexuarit!