Highlight Të tjera

Ky zakon i fuqishëm mund t’ju bëjë një person më të mirë dhe më të lumtur

zakon

Gjatë dekadës së fundit, fuqia e të shkruarit rregullisht është vlerësuar shumë pozitive.

Megjithatë, përveç këtij hulumtimi, lista e gjatë e njerëzve të suksesshëm që ia atribuojnë përfitimet e mëdha në jetë të shkruarit.

Autori-sipërmarrësi Tim Ferris i referohej një herë të shkruarit si “fazë-arritje” të jetës së tij të përditshme duke thënë: “E përdor atë si një mjet për të qartësuar mendimet dhe qëllimet e mia.

 

Dhe Hal Elrod, autor i librit më të shitur “The Miracle Morning” tha në një rast:

Duke shkruar në një revistë çdo ditë, me një proces të strukturuar strategjik, ju mundëson të drejtoni fokusin tuaj në atë që keni kryer, atë që jeni mirënjohës dhe atë që jeni angazhuar për të bërë më mirë nesër. Kështu, ju shijoni më thellë udhëtimin tuaj çdo ditë, ndjeheni mirë për çdo përparim  që keni bërë dhe përdorni një nivel më të lartë të qartësisë për të përshpejtuar rezultatet tuaja,

Portali Unik ju sjellë përfitimet që do të keni në jetë nga të shkruarit dhe të ruajturit kujtime në një ditar.

Një praktikë e rregullt e të shkruarit  mund t’ju ndihmojë të reduktoni stresin dhe të mësoni të  menaxhoni emocionet e vështira.

Përfitimet nga të shkruarit  përfshijnë:

-Ulja e stresit;

-Mblidhni dhe sqaroni mendimet dhe ndjenjat tuaja;

-Bëhuni vetë-ekspertë, duke i lejuar vetës të zbuloni atë që ju bën të lumtur, atë që ju drejton, dhe si të lundroni ndjenjat dhe sjelljet më efektive;

-Puna përmes emocioneve të vështira, si trishtimi dhe zemërimi, duke ulur intensitetin e emocioneve të përmendura dhe duke qetësuar veten;

– Zgjidhni mosmarrëveshje  dhe kultivoni mirëkuptim dhe dhembshuri për të tjerët;

-Qëndroni të përgjegjshëm ndaj qëllimeve tuaja dhe përcillni përmirësimin, duke përmirësuar aftësinë tuaj për t’iu përmbajtur qëllimeve tuaja afatgjata.