Highlight Të tjera

Ky test do të zbulojë nëse forma trupit përputhet me moshën tuaj reale!

Mosha juaj fizike përcakton epokën e vërtetë biologjike të trupit tuaj në vite në krahasim me moshën aktuale trupore kronologjike.

Në këtë shkrim, ne do t’ju mësojmë një mënyrë efektive për të zbuluar epokën e vërtetë biologjike të trupit tuaj.

Ka disa tregues të moshave të ndryshme që u japin profesionistëve mjekësor një pamje më të saktë të moshës biologjike të një personi.

Shëndeti i mushkërive:

Shëndeti i mushkërive është një nga këto tregues të moshës. Një person me mushkëri të shëndetshme dhe një kapacitet më të madh aerobik duhet të shihet si biologjikisht më i ri se dikush që nuk ka qëndrueshmëri dhe shumë më shumë vështirësi në frymëmarrje.

Të dy provimet mjekësore si dhe pyetësorë të thjeshtë mund t’ju ndihmojnë të zbuloni nëse mushkëritë tuaja thonë se mosha juaj kronologjike përputhet me moshën tuaj të “vërtetë”.

Trupi i drejtë:

Trupi i drejtë është gjithashtu një tregues interesant i moshës së saktë të personit. Derisa hyjmë  në vitet e dyzeta,  njerëzit priren të humbasin densitetin e kockave. Kur kjo ndodhë, rruazat përmblidhet më shumë dhe ka një efekt “tkurrës” në atë se sa i drejtë jeni në trup.  Nëse nuk ekzistojnë çështje të rëndësishme të dendësisë së eshtrave në një epokë kronologjike të avancuar, kjo tregon që mosha e vërtetë e dikujt është më e ulët se sa mendohet më parë.

Rezultatet:

Pjesa më e mirë në lidhje me këtë test të “moshës së vërtetë” është se me një rutinë të planifikuar të ushtrimeve, mund të ktheni mbrapa orën dhe të përmirësoni elasticitetin e muskujve tuaj. Ju do të ndiheni shumë më mirë dhe më të rinj.