Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Ktheni qëndrimet tuaja në aleatë

aleatë

A mund të lexoni mendje? Leximi i mendjeve është më i lehtë se sa mendoni. Ndoshta nuk e keni menduar kurrë, por ju lexoni mendjet e njerëzve të tjerë dhe ata e lexojnë mendjen tuaj çdo ditë.

Si e bëjmë? Ne e bëjmë atë automatikisht, nëpërmjet vlerësimeve të qëndrimit.

Mos harroni këngën “Ju nuk duhet të dini gjuhën për të thënë se jeni në dashuri”? Bing Crosby e bëri të famshme shumë vite më parë. Ekziston një libër i tërë me psikologji të aplikuar në këto fjali të thjeshta. Ju nuk keni nevojë të dini gjuhën për të thënë se jeni në dashuri. Kushdo që ka qenë ndonjëherë në dashuri e di këtë.

Dhe ju nuk keni nevojë të dini ndonjë gjuhë për të thënë “Më pëlqen” ose “Unë ju përbuz” ose “Unë mendoj se jeni i rëndësishëm” ose “i parëndësishëm” ose “Unë ju kam zili.” Ju nuk keni nevojë të dini ose të përdorni fjalët për të thënë “Më pëlqen puna ime” ose “Unë jam i mërzitur” ose “Unë jam i uritur”. Njerëzit flasin pa zë.

Atë që mendojmë gjithmonë e tregojmë përmes veprimeve. Qëndrimet janë pasqyra e mendjes. Ato pasqyrojnë të menduarit tuaj. Ju mund të lexoni mendjen e dikujt të ulur në një tavolinë. Ju kuptoni, duke analizuar shprehjet dhe mënyrat e tij, se si ndihet në punën e tij. Ju mund të lexoni mendjet e shitësve, nxënësve, burrave dhe grave; Ju jo vetëm që mundeni – ju e bëni atë. Aktorët ekspertë – ata që janë më të kërkuarit në filma dhe televizione vit pas viti – në njëfarë kuptimi nuk janë aspak aktorë. Ata nuk luajnë rolet e tyre. Në vend të kësaj ata humbin identitetin e tyre dhe në të vërtetë mendojnë dhe ndjehen si karakteri që luajnë. Duhet. Përndryshe vlerësimet e tyre do të zhyteshin.

Qëndrimet bëjnë më shumë sesa tregojnë. Ata gjithashtu “tingëllojnë”. Një sekretar bën më shumë se sa të identifikojë një zyrë kur thotë: “Mirëmëngjes, zyra e z. Këpucëtar”. Në vetëm pesë fjalë një sekretar thotë: “Më pëlqen ti. Më vjen mirë që po thërret. Mendoj se jeni të rëndësishëm. Më pëlqen puna ime. ”

Por një tjetër sekretar që thotë saktësisht të njëjtat fjalë ju thotë: “Më shqetësove mua. Ju uroj që të mos keni thirrur. Unë jam i mërzitur me punën time dhe nuk më pëlqejnë njerëzit që më shqetësojnë. Ne i lexojmë qëndrimet përmes shprehjeve dhe toneve të zërit dhe infektimeve. Ja pse. Në historinë e gjatë dhe të gjatë të njerëzimit, një gjuhë që flet në distancë ngjashëm me atë që përdorim sot është një shpikje shumë e fundit. Pra, kohëve të fundit, mund të thoni, sa i përket orës së madhe të kohës, që kemi zhvilluar një gjuhë vetëm në këtë mëngjes. Për miliona dhe miliona vjet, njerëzit u morën me pak më shumë se rënkimet, vajtimet e murmuritjet. Pra, për miliona vjet njerëzit komunikohen me njerëz të tjerë me anë të shprehjeve dhe tingujve të trupit dhe fytyrës, e jo fjalëve. Dhe ne ende i komunikojmë qëndrimet tona, ndjenjat tona ndaj njerëzve dhe gjërave, në të njëjtën mënyrë. Përveç kontaktit të drejtpërdrejtë të trupit, lëvizjet e trupit, shprehjet e fytyrës dhe zëri janë mënyrat e vetme që ne duhet të komunikojmë me foshnjat. Dhe këta të rinj tregojnë një aftësi të çuditshme për të gjetur atë person që po shtiret. Qëndrimet bëjnë dallimin. Shitësit me qëndrimin e duhur i tejkalojnë kuotat e tyre; Studentët me sjelljen e duhur marrin dhjeta; Qëndrimet e drejta ju bëjnë të efektshëm gjatë trajtimit me njerëzit, ju mundësojnë të zhvilloheni si një udhëheqës. Qëndrimet e drejta fitojnë për ju në çdo situatë.

Rriteni nivelin e këtyre tre qëndrimeve. Bëni ata aleatë tuaj në gjithçka që bëni.

  1. Rritja e qëndrimit të “unë jam i aktivizuar’”.
  2. Rriteni qëndrimin e “unë jam i rëndësishëm”.
  3. Rriteni qëndrimin e shërbimit më parë.