Highlight Shëndeti

Kjo teknikë frymëmarrje po habit Botën! Për pak sekonda lironi stresin dhe ankthin.

Kjo “Simple Navy Trick” vulë mërzit mendjen tuaj të shpejtë!

Në këtë shkrim  do të mësoni hapat se si të liroheni nga ankthi dhe stresi përmes frymëmarrjes.

Kjo teknikë e thjeshtë por efektive e frymëmarrjes  është e mrekullueshme për reduktim të stresit, rregullimin e rrahjeve të zemrës dhe qetësimin e sistemit nervor.

Frymëmarrja e thellë dhe ritmike mund të na ndihmojë në shumë mënyra duke ulur simptomat e ankthit, duke na ndihmuar që të qetësojmë mendjet tona, duke rregulluar sistemin tonë nervor dhe duke kontrolluar disa funksione të ndryshme të brendshme si presioni i gjakut, shkalla e zemrës dhe tretja.

Por, në mënyrë që frymëmarrja e thellë të jetë vërtetë e dobishme, duhet të ndiqni një model të caktuar të frymëmarrjes.

Ja çfarë të bëni:

Filloni duke marrë frymë përmes hundës dhe duke numëruar deri në 5.

Kur jeni duke nxjerrë frymën, zgjeroni stomakun tuaj, pastaj diafragmën tuaj dhe më në fund gjoksin. Duke bërë këtë, ju do të mësoni ngadalë veten se si të frymoni saktë.

Mbajeni pozicionin për 5 sekonda më shumë (mushkëritë tuaja duhet të jenë praktikisht bosh deri tani.)

Përsëriteni këtë  për një periudhë prej 1 deri në 2 minuta në fillim, dhe përpiquni të bëni disa herë në ditë. Sipas autorit, ju duhet ta bën  këtë derisa të jeni të gatshëm ta zbatoni për 5 deri në 10 minuta në ditë.

Provojeni këtë teknikë përpara situatave në të cilat normalisht do të ndiheni të shqetësuar ose të shqetësuar. Jo vetëm që do t’ju ndihmojë të qetësoheni, por gjithashtu do të përmirësoni fokusin tuaj dhe aftësinë mendore për t’u marrë me situate stresuese.