Highlight Të tjera

Këto janë fjalët që një manipulues përdor për t’iu shkatërruar juve

Një njeri mesatar kalon ditën duke u munduar të jap më të mirën prej vetës për veten dhe të tjerët rreth tij. Edhe kur nuk bëjnë ndonjë gjë të mirë specifike, ata mundohen të mos lëndojnë dikë tjetër. Por kjo nuk vlen për manipuluesit.

Mënyra më e lehtë që ata mundohen ti shkatërrojnë të tjerët është përmes fjalëve.

Këto lloj teknikash janë ato që një manipulues përdor për t’iu shkatërruar juve:

Komente të shkurtra

Manipuluesit preferojnë në vend që t’iu thërrasin në emra, apo t’iu ofendojnë, ata bëjnë komente të shkurtra dhe abusive ndaj jush. Zakonisht I fshehin këto komente brenda një komplimenti si p.sh: “Uau, dukesh më bukur se zakonisht.”

Manipulojnë mendjen tuaj duke shtrembëruar të vërtetën

Përmes kësaj teknike, ata hutojnë viktimën e tyre. Ata ndryshojnë të vërtetën shpesh dhe insistojnë që ju nuk e keni mbajtur mirë në mend. Pastaj ju vini në pikëpyetje vetn tuaj, kujtesën tuaj dhe në fund qenien tuaj.

Devijimi

“Thjesht po bëja shaka.” Duke përdorur këtë frazë, jo vetëm që ata do t’ia dalin duke thënë cfarë të duan, por do t’iu bëjnë që ju të ndiheni si ‘personi I keq’. Ata do të kërkojnë nga ju t’’iu kërkoni falje atyre.