Highlight Të tjera

Këto 3 zakone të ‘këqija’ janë shenja të një inteligjence të lartë!!!

zakone

Ne jemi mësuar të mendojmë se inteligjenca e lartë vie me mbledhuri, pastërti, klas dhe sjellje. Por siç duket kjo nuk është e tëra e vërtetë…

Shkencëtarët kanë zbuluar se këto 3 zakone të “këqija” mund të jenë shenja të një personi tejet inteligjent…

1. Zgjohen vonë;

Fjetja deri vonë mund të konsiderohet si një zakon I keq. Sidoqoftë, ky zakon mund të jetë edhe shenjë e inteligjencës.

Kur e mendon, Leonardo Da Vinci pothuajse nuk flinte fare, dhe Albert Einstein zbuloi se atij I duheshin shumë pak orë gjumë. Charles Darwin dhe Elvis Presley po ashtu nuk ishin edhe shumë adhurues të gjumit.

2. Ata shanë;

Njerëzit që shanë nuk kanë një fjalor të pasur, apo jo? Një studim i ri i kryer në Kolegjin Marist në New York, thotë të kundërtën.

Sipas tyre, njerëzit që shanë janë më të sinqertë se të tjerët, sepse nuk mbajnë emocionet e tyre të mbyllura.

3. Kanë dhomën e tyre rrëmujë;

Një trajtë tjetër e njerëzve inteligjent, është rrëmuja. Njerëzit që janë më të zënë me gjëra më të rëndësishme, zakonisht nuk kanë kohë që të pastrojnë gjithë atë rrëmujë.

Kjo hipotezë u sugjerua nga një psikolog në Unviersitetin e Minnesota, I cili ishte I pari që ligji rrëmujën me inteligjencën.