Highlight Shëndeti

Këtë se ka besuar askush! Gjëra të çuditshme që trupi juaj i tregon për ju

A keni menduar ndonjëherë se çfarë thotë trupi juaj për shëndetin tuaj ose çfarë thotë trupi juaj për personalitetin tuaj?

Ju ndoshta keni dëgjuar se sytë janë dritaret e shpirtit, por në fakt, shenjat e fshehura për atë që jeni me të vërtetë mund të gjenden në të gjithë trupin tuaj. Nëse doni të gjeni se çfarë thotë trupi juaj për ju, shikoni artikullin e sotëm të Portalit Unik.

Nga simptomat e sëmundjeve të ndryshme në shanset për t’u divorcuar, do të habiteni kur të zbuloni se çfarë formë të trupit tuaj ju thotë apo çfarë flet fytyra juaj për ju.

 

  1. Shkencëtarët kanë zbuluar se njerëzit me flokë të kuq janë më të ndjeshëm ndaj dhimbjes se njerëzit me ngjyra tjera të flokëve. Mesatarisht, ata kanë nevojë për 20% më shumë anestezi gjatë një operacioni sesa njerëzit e tjerë.

  1. Studimet kanë treguar se njerëzit me fytyra asimetrike kanë tendencë për të bërë udhëheqës më të mirë të ekipit.

 

  1. Një studim ka studiuar lidhjen mes rrudhave diagonale të veshëve dhe sëmundjeve fatale kardiovaskulare dhe u zbulua se 72% e meshkujve dhe 67% e grave që vdiqën nga një sëmundje e zemrës ose nga sulmi në zemër kishin më shumë rrudha diagonale të veshëve.

  1. Vendndodhja e kërthizës mund t’ju ndihmojë të vendosni se çfarë sporti duhet të bëni. Ata me pozitë më të lartë të kërthizës kanë tendencë të jenë vrapues më të mirë (për shkak se zakonisht kanë këmbë më të gjata në krahasim me lartësinë e tyre), ndërsa njerëzit me pozitë të ulët kërthizë janë notarë të mirë.

  1. Shkencëtarët besojnë se ngjyra e syve mund të përcaktojë deri në një farë mase sa një person arrin në jetë. Studimet kanë treguar se shumica e njerëzve me sy blu janë më të mirë në çështjet që përfshijnë mendimet strategjike sesa njerëzit me sy të errët.

  1. Nëse keni shuplaka katrore, ka mundësi që të jeni një person praktik dhe logjik dhe një matematikan i mirë. Ju tentoni t’i zgjidhni logjikisht problemet tuaja dhe mos dëgjoni intuitën tuaj.