Highlight Storie Inspirimi

Këshilla të thjeshta për të ringjallur jetën tuaj

këshilla

Ditët e nxehta janë ideale për ringjallje dhe rifreskim të jetës tuaj. Dhe kjo është koha e përkryer për të dalë nga zonat e vjetra të rehatisë dhe për të rilindur jetën dhe shpirtin tuaj. Të bësh diçka krejtësisht të freskët dhe të pazakontë është mënyra më e mirë për të nxitur të mësuarit dhe freskinë. Natyrisht, thyerja e rutinës mund të duket e panatyrshme në fillim, pasi gjithmonë do të ketë rezistencë ndaj të panjohurës. Por nëse filloni të rriteni gradualisht në një territor të ri, ju do të lulëzoni.

Për t’ju ndihmuar që të bëni këtë, këtu janë disa gjëra të thjeshta që mund të bëni për të ndryshuar zakonet tuaja, për të rifreskuar perspektivën tuaj dhe për t’u dhënë vetes një shans të ri. Shpirti është një kohë për rilindjet dhe rinovimet – këshilla për të ringjallur jetën tuaj

Unik Portal sjell këshilla të lehta për të rilindur jetën tuaj

 Ndrysho listën e muzikës

Provoni të ndryshoni listën e muzikës që dëgjoni. Nëse  keni dëgjuar deri më tani hip hop kaloni në klasikë ose xhaz. Ju mund të habiteni nga ajo që ju mund të zbuloni tek vetja.

Plani i gabimeve javore për të  kursyer kohën

Në vend që të shkoni çdo ditë për gjëra të vogla në market, bëni një listë javore të gjërave që duhet të blini dhe kështu do të kurseni edhe Kohen, por edhe energjinë tuaj. Kështu, ju do të keni më shumë kohë të lirë për të bërë gjëra të tjera.

Rrini larg nga lajmet negative

Nëse je lexues lajmesh, nuk mund ta pëlqesh këtë – por kjo është arsyeja më e madhe për ta provuar! Nëse shpesh e gjeni veten duke lexuar dhe shikuar lajme negative atëherë  provoni ta ndryshoni këtë situatë.  Njohja e asaj që po ndodh në botë është e rëndësishme, por mund të shihni se zvogëlimi i minutave që kaloni duke lexuar lajme (shpesh të këqija) mund të jetë çuditërisht çliruese.

Ndaloni rrjetet sociale në vikend

Interneti ka pushtuar të gjithë. Orë të tëra gjatë ditës kalojmë duke shfletuar internetin. Në veçanti kur kaloni orë të tëra në mbrëmje, ju dëmtoni shëndetin tuaj. Po ashtu prishni orarin tuaj të gjumit. Prandaj fundjavat  e juaja shfrytëzoni për pushim dhe ndaloni qasjen në internet.

 Udhëtoni më shumë

A doni që jeta e juaj të rilindë? Atëherë udhëtoni, planifikoni shëtitje me miqtë dhe të dashurit tuaj. Udhëtimet ju ofrojnë një dimension krejt tjetër të jetës dhe do t’ju bëjnë ta rigjeni veten dhe lumturinë.