Highlight Të tjera

Këshilla që çdo student duhet ti dijë!

këshilla

Koha e studimeve është një kohë magjike për të gjithë, por edhe e tejmbushur me sfida.

UNIK Portal ju sjellë këshilla që çdo student duhet ti dijë!

~ Bëni mjaftueshëm gjumë. Trurit tuaj i nevojitet. Bini në gjumë në një orë të caktuar dhe zgjohuni në orën e njëjtë çdo ditë.

~ Pini mjaftueshëm ujë. Mundohuni të pini rreth 2 litra në ditë. Largoni lëngjet sidomos ato të gazuarat.


~ Ndani kohë për pushim. Mos u frikësoni të shkoni në kinema, të relaksoheni pak me shoqëri etj.

~ Kujdesuni për lëkurën tuaj. Lajeni fytyrën çdo mëngjes dhe mbrëmje. Mos shkoni në shtrat me grim, pavarësisht se sa të lodhur ndiheni.

~ Flisni me familjen dhe shoqërinë për gjëra të tjera pos studimeve.

~ Bëni ushtrime të paktën dy herë në javë. Dilni të ecni, vraponi.

~ Ndani kohë për hobi. Mos i neglizhoni gjërat e tjera. Mësoni, por ndani kohë edhe për tu argëtuar.


~ Mos harroni të buzëqeshni. Shikoni një film komedi, video qesharake në Youtube, kujtoni momentet qesharake me shoqërinë.