Highlight Të tjera

Kërkoni arin e humbur

kërko

Kur ndihesh i lumtur, shikoni lumturi edhe tek njerëzit e tjerë.

Kur je i mërzitur ju duket sikur të gjithë njerëzit janë njëjtë si ju. Kur ke energji shihni shumë mundësi rreth teje. Por kur je i nevrikosur i shihni dhe të tjerët si provokues, pa arsye.

Kur je i deshpëruar, vëreni dhe në sytë e të tjerëve se janë të trishtuar.

Kur je i lidhur e gjitha bota ju duket e mërzitshme dhe pa hijeshi.

Ti je ajo çfarë sheh!

Vetëmotivimi ynë zbehët më së shumti nga mënyra si zgjedhim t’i shohim rrethanat në jetën tonë. Kjo ndodhë pasi ne nuk i shohim gjërat siç janë, por siç jemi.

Në çdo rrethanë, mund të zgjedhim të shohim arin ose pisllëkun.

Atë që kërkojmë, gjejmë. Pika më e mbarë për të nisur vetëmotivimin, është se cfarë zgjedhim të kërkojmë te gjërat që na rrethojë. A e shohim mundësinë kudo?

Gjithmonë është zgjedhja jonë. Çfarë botë duam të shohim sot. Mundësia është ari I jetës. Është gjuthcka që ju duhet për të qenë të lumtur. Është fusha pjellore ku ju rriteni si individë. Mundësitë janë si grimcat mikroskopike kuantike,që eksistojnë vetëm kur shihen nga një vëzhgues. Mundësitë tuaja do të shumëfishohen kur të zgjedhni t’i shihni.

Kërkoni arin e humbur!