Highlight Shëndeti

A keni nivel të lartë të estrogjenit?

estrogjeni

Asgjë nuk e ndihmon trupin të funksionojë siç duhet, sesa kur hormonet e saj janë të balancuara në mënyrë të përkryer.

Çelësi për t’u siguruar që trupi i gruas ka balanc hormonal është të siguroheni se niveli i estrogjenit është aty ku duhet të jetë. Estrogjeni gjithashtu luan një rol të rëndësishëm që rregullon ciklin menstrual.

 

Këtu janë 10 shenjat që keni dominimin e estrogjenit:

 

  1. Fitimi i peshës;

Duke vënë në më shumë se disa kilogramë shtesë mund të jetë një tregues se keni shumicë të estrogjenit. Ajo shkakton fryrje dhe e bën edhe më të vështirë humbjen e peshës.

 

  1. Menstruacionet e rënda;

Kur rritet niveli i estrogjenit tuaj, ajo mund të ketë efekt anësor të padëshiruar, duke ju dhënë një periudhë më të rëndë se normale. Pra, nëse kjo ndodh, ju duhet të kontrolloni nivelin tuaj të estrogjenit.

 

  1. Zvogëlon dëshirën për seks;

Sasi të larta të estrogjenit tregojnë për një ulje të seksit; Ajo gjithashtu mund të ndikojë në dëshirën tuaj për seks.

 

  1. Perioda të parregullta;

Siç e kemi parë tashmë, hormonet tuaja dhe periodat e juaja janë të lidhura ngushtë. Kur estrogjeni juaj luhatet më shumë se duhet, koha mes periudhës tuaj bëhet e paparashikueshme gjithashtu.

 

  1. Gjinj të fryrë;

Kur ndryshon niveli i hormoneve, gjinjtë mund të bëhen shumë të ndjeshëm.

 

  1. Ndryshimet në humor;

Estrogjeni mund të ndikojë në shëndetin tuaj mendor. Shumë nga hormonet femërore i atribuohen sulmeve të panikut dhe ankthit, si dhe depresionit.

 

  1. Dhimbje koke të shpeshta;

A keni përjetuar kohët e fundit dhimbje koke? A keni filluar të keni dhimbje koke më shumë se normalisht? Këto çështje mund të tregojnë dominimin e estrogjenit.

 

  1. Humbja e flokeve;

Kur trupi juaj prodhon shumë estrogjen, flokët tuaj fillojnë të bijnë. Balancimi i niveleve të estrogjenit mund të kujdeset për këtë problem irritues.

 

  1. Pagjumësia;

Kur ke probleme me gjumin, shkaku mund të jetë shumë estrogjen. Humbja e gjumit mund të jetë një reflektim i kësaj.

 

  1. Keni të ftohtë;

Nivelet e estrogjenit mund të ndikojnë gjithashtu në qarkullimin e gjakut. Nëse nivelet e hormoneve janë anormale, kjo mund të jetë arsyeja pse ju keni vështirësi të mbani duart dhe këmbët tuaja të ngrohta.