Highlight Të tjera

Jeto një jetë më të lumtur: 3 gjëra që mund të bëni sot

jetë të lumtur

Nevojitet shumë pak për të pasur një jetë të lumtur; e gjithë lumturia fillon nga ty, nga mënyra juaj e të menduarit.”
Marcus Aurelius Antoninus

Lumturia nuk duhet të vijë gjithmonë nga gjëra dhe ngjarje të mëdha. Mund të vijë edhe nga gjeste e zakonet më të vogla dhe të përditshme. Shikoni 3 gjërat që mund të bëni që sot për të pasur një jetë të lumtur e me plot harmoni.

1. Vendos një kufi të ulët të lumturisë;
Kur zgjoheni në mëngjes tregoni vetes tuaj se ju mund të kënaqeni edhe me gjërat më të vogla, se një cast lumturie mund t’iu kaplojë nga casti në cast. Ushqimi, puna, moti, ngjarjet e vogla të ditës janë diçka që ndihem e lumtur që kam. Gjërat e vogla që dikush mezi pret për ti lënë anash, ju merrni një moment dhe vlerësoni atë që keni. Kjo nuk do të thotë që motivimi për të arritur dicka më shumë mund t’iu mungojë. Përkundrazi ju do të ndiheni më energjik se kurrë pasi që jeta do të bëhet më e lehtë për ju, dhe qëllimet tuaja mund të jenë vetëm një cast larg.

2. Ndihmo dikë;
Ndihma ndaj dikujt në nevojë është gjëja më e vogël që ju mund të bëni por që ju bën të ndiheni me të vërtetë mirë. Mos harro kurrë të vlerësosh gjestin tënd dhe mos ta zvogëlosh rëndësinë e tij.

3. Ji i sjellshëm me veten;
Duke qenë të sjellshëm me veten ju do të vëreni sa sa më e bukur do të bëhet jeta juaj. Largo materialet destruktive të krijuara nga shoqëria, mediat etj. Kurrë mos krahaso vetën me dikë tjetër. Ti je ai që je dhe për këtë duhet të ndihesh krenar, për arritjet e tua deri më tani. Jeto për vetën tënde, injoro personat që nuk ta duan të mirën. Fokusohu vetëm në arritjen e qëllimeve tua dhe jeta juaj do të marr kah tjetër.