Highlight Storie Inspirimi Success ZONE

Jeff Bezos, njeriu i tretë më i pasur në botë

Jeff Bezos

Jeff u lind në New Mexico nga Jacklyn  dhe Ted Jorgense. Kjo martesë zgjati pak më shumë se një vit, pasi ajo u martua me Miguel Bezos (një kuban që emigroi në Shtetet e Bashkuara kur ishte vetëm pesëmbëdhjetë vjeç) në prill të vitit 1968. Jeff ishte vetëm katër vjeç atëherë.

Pas martesës, familja u shpërngul në Teksas dhe Miguel u bë inxhinier për Exxon Mobil. Jeff përfundoi arsimin e tij të hershëm në Lumi River Oaks Elementery School në Houston dhe Miami Palmetto Senior High School. Më vonë, ai mori dy diploma Bachelor të Shkencave në inxhinieri elektrike dhe shkenca kompjuterike nga Universiteti Princeton.

Pas përfundimit të diplomimit të tij në 1986, Jeff refuzoi oferta për punë nga Intel dhe Bell Labs për t’u bashkuar me një kompani të quajtur Fitel. Pas largimit nga puna në Fitel, ai u bashkua me Bankers Trust.

Deri në vitin 1994, Jeff ishte tashmë zv / president i ri më i ri në bankën e investimeve Wall Street. Ai ishte vetëm 30 vjeç dhe po merrte tashmë një pagë prej gjashtë figurave.

Ai ishte, ajo që shumë do ta thërrasin shumë të suksesshëm! Por Jeff kishte plane të tjera.

Ai vendosi të largohet nga puna e tij me pagesë të lartë, po ashtu, pak para një shpërblimi të lartë dhe të fillojë kompaninë e tij në internet.

Jeff kishte themeluar Amazon.com në 1994.

Ai së pari mori idenë për të filluar një ndërmarrje në Internet në vitin 1994. Ai po lundronte në internet në kërkim të sipërmarrjeve të reja për D.E. Shaë & Co. për të investuar. Ai hyri në një statistikë që tregonte se përdorimi i Ëorld Ëide Ëeb ishte në rritje prej 2,300% në muaj.

Drejtori i kompanisë ku ai punonte i tha Jeff që pse duhej të linte kompaninë e tij kur kishte një pagë mjaft të madhe? Por Jeff nuk kënaqej me aq.

Bezos menjëherë njohu mundësitë e shitjes në internet dhe filloi të eksplorojë mundësitë e zhvillimit të një biznesi.

Ai renditi një listë prej 20 produkteve të mundshme që kishin potencialin për tu shitur përmes internetit. Pas shqyrtimit të listës, librat dolën si zgjedhja e qartë! Kryesisht për shkak të numrit të titujve që ekzistonin. Jeff vuri re se edhe superstorët më të mëdhenj mund të mbanin vetëm një pjesë të librave në dispozicion dhe një librari “virtuale” mund të ofronte miliona tituj.

Dhe pikërisht kështu – u formua Amazon.com, një biznes i vogël që më vonë do t’i sillte Jeff Bezos një pasuri miliardëshe.

Amazon pati një rritje të shpejtë kështu pas 5 vitesh duke pasur rreth 1500 punëtor dhe një profit prej 5 milionësh. Pas disa vitesh sukses Amazon lansoi edhe një ndër produktet e tij më të shitura të quajtur Kindle. Një tablet ku mund të lexonit aq libra sa të dëshironit.

Produktet e reja në treg së bashku me telefonët, televizorët, dronët, e shumë e shumë pajisje të tjera bënë që Amazon të bëhet një ndër shitësit më të mëdhenj onlinë në botë duke bërë që në 2014 Amazon të kalojë shifrën $88.8 miliard.

Ai gjithmonë thotë se “Ajo që duhet të bëjmë është gjithmonë e të mbështetemi në të ardhmen; kur bota ndryshon rreth jush dhe kur ajo ndryshon kundër jush, duhet të kuptoni se çfarë duhet të bëni sepse ankimi nuk është një strategji.” /Unik Portal/