Highlight Lifestyle Shtëpi / Dekor

Ja si të rritni një bimë Aloe Vera në shtëpi

Aloe Vera

Është e pamundur të mohosh efektin pozitiv që bimët kanë mbi njerëzit dhe mjediset ku ata janë. Ka një sasi të pafund bimësh që mund të zgjidhni të keni në shtëpinë tuaj, por një prej tyre meriton një konsideratë të veçantë: Aloe Vera. Është goxha, është e dobishme si një çantë e ndihmës së shpejtë dhe e lehtë për t’u rritur.

Unik Portal ju tregon se se  mund të rriteni Aloe Vera-n në shtëpi dhe arsyet pse duhet ta përdorni.

Ka qindra lloje të Aloe Vera, por ne do të flasim për Aloe dhe Aloe Dantella. Të dyja këto kanë gjethe të mëdha, të trasha dhe përbërësit e tyre natyrorë janë me efekte të jashtëzakonshme shëruese.

Sipas një studimi të kryer nga NASA, Aloe Vera është e tepër e efektshme në pastrimin e ajrit dhe thithjen e substancave toksike në mjedis. Dhe sikur kjo të mos ishte e mjaftueshme, kjo bimë ka disa përdorime mjekësore.

Me vetitë e saj antiseptike dhe antibakteriale, Aloe Vera mund të përdoret për të kuruar prerjet, gërvishtjet  ose kafshimet. Meqë shpejt riparon indin e epidermës, mund të përdoret gjithashtu për të trajtuar djegiet. Xheli i saj mund të  rigjeneroj  dhe hidratoj lëkurën tuaj, të përmirësojë elasticitetin e saj dhe të  reduktoj rrudhat. Xheli gjithashtu përdoret tek personat me psoriasez ose  ekzemë. Fibrat e saj natyrale lehtësojnë ftohjet dhe traktin e tretjes. Kur përdoret rregullisht ajo mund të trajtojë sindromën e zorrëve irituese, ulçerat, gastrit dhe ënjtjen.

Pasi të mësoni më shumë për përfitimet e saj, ndoshta po pyesni veten se si mund të mbillni Aloe vera në Shtëpi. Meqë është vërtet rezistonte dhe nuk ka nevojë për shumë vëmendje, është shumë e lehtë të rritet. Gjeni pjesën e shtëpisë ku dielli bie më së shumti, sepse kjo lule ka më së shumti nevojë për diell.

Blej një tas të madh, sepse Aloe Vera rritet shpejt dhe ka rrënjë të forta. Ju as nuk keni nevojë të blini një bimë ose fara, thjesht gjeni dike që ka një bimë të tillë dhe kërkoni një gjethe me pak rrënjë.

Ujitni  bimën një herë ose dy herë në muaj vetëm, nëse jetoni në një klimë shumë të thatë. Aloe vera pothuajse nuk ka nevojë për ujë./UnikPortal/