Highlight Shëndeti

Ja si ta trajtoni Astmën pa medikamente

Astma

Astma është një sëmundje e frymëmarrjes që shkaktohet nga ekspozimi ndaj ngacmuesve mjedisor ose stresi.

Sëmundja është episodike, karakterizohet nga përkeqësime të ndërmjetësuara nga periudha asimptomatike. Shumica e atakeve janë kohëshkurtra, nga disa minuta deri në orë.

Astma vjen si rezultat i ndërveprimit të predispozitës gjenetike dhe stimulit ambiental. Mekanizmi baze i mbi ndjeshmërisë bronkiale nuk është i njohur, por njihen faktorët që stimulojnë astmën:

Alergjen, sikur polenet, pluhuri i shtëpisë, furrtaret, akarienet, insektet (bleta, grere), myku i ushqimeve
Irituesit: duhani, tymi i druve, ndotja e ajrit, aromat e forta, pluhuri, dhe lendet kimike
Gjendje mjekësore: infeksione virale të aparatit të sipërm të frymëmarrjes, sinuset, refluksi esophageal dhe askaridoza.
Medikamente të ndryshëm: aspirina, antiinflamatoret josteroid, betabllokuesit, lendet e kontrastit dhe sulfitet .

Sulmet e astmës mund të shkaktohen nga merimangat e pluhurit, polen, kërpudhat, ekspozimi ndaj kafshëve etj.

Për të luftuar atë, provoni këto metoda natyrale.

-Xhenxhefili

-Vaj i sinapit

-Vaj Eucalyptus

-Kafja