Highlight Success ZONE

Ja pse Bill Gates ndaloi të shikonte TV e të dëgjonte muzikë në moshën 20 vjeçare

Udhëheqësit më inovativë në botë kanë disa zakone të përditshme mjaft të çuditshme, por produktiviteti i Bill Gates mund të jetë në krye të listës.

Miliarderi kohët e fundit ka shkruar një postim në blog për zakonin e tij “ekstrem” nga mosha e tij e hershme: mos shikimi i televizorit apo dëgjimi i muzikës.

“Ndalova të dëgjoja muzikë dhe të shikoja televizor në të 20-at. Kjo tingëllon ekstreme, por e bëra sepse mendova se ato do të më tërheqin mendjen nga të menduarit rreth softuerit.

Kjo periudhë ndërprerje zgjati vetëm rreth pesë vjet, dhe këto ditë unë jam një tifoz i madh i emisioneve televizive si Narcos dhe dëgjoj shumë U2, Willie Nelson dhe Beatles “.

Këto ditë, ai mund të dëgjojë muzikë dhe të shikojë shfaqje televizive, por ai bën një ‘hap’ të ri të produktivitetit – dhe është praktika e saktë që shmangu si i ri: meditimi.

“Nuk jam i sigurt se sa meditim do të më ndihmonte të përqendrohesha në ditët e mia të hershme të Microsoft-it, sepse unë isha fokusuar maksimalisht thotë Gates.

“Por tani që unë jam i martuar, kam tre fëmijë dhe kam një sërë interesash profesionale dhe personale, është një mjet i shkëlqyeshëm për të përmirësuar fokusin tim”.