Highlight Shëndeti

Ja çfarë ndodhë me trupin tuaj kur ju ndaloni konsumin e alkoolit

alkool

 

Pirja e alkoolit në mënyrë të tepruar mund të jetë problematik për shëndetin tonë. Nëse ju jeni një konsumues i rregullt i tij, dhe dëshironi të ndaloni konsumuari atëherë shikoni se çfarë do të ndodhë me trupin tuaj gjatë kësaj periudhe.

Java e parë: Dëshirat rriten

Kur ju ndaloni së konsumuari alkool, dëshira juaj për ëmbëlsira do të rritet. Kjo për shkak të nivelit të dopaminës që do të ulet. Këto dëshira mund të ulën duke përdorur sheqerna ose yndyra natyral si vaji i kokosit, avokado etj.

Java e dytë: Fjetja më e mirë dhe humbje e peshës

Rreth javës së dytë shumica e njerëzve fillojnë të flenë më mirë. Alkooli është një faktor që ndikon në cilësinë e gjumit tuaj. Ju gjithashtu do të vëreni humbje të konsiderueshme të peshës pas dy javësh.
Pas katër javëve: Lëkurë dhe sy të ndritshëm

Zakonisht nevojitën diku 4 javë për të kuptuar se lëkura dhe sytë tuaj duken më të ndritshëm, me regjenerimin e qelizave.