Highlight Të tjera

Çfarë bëjnë njerëzit e suksesshëm para gjumit?

njerëzit e suksesshëm

Shumë prej nesh jemi të mahnitur nga suksesi i disa njerëzve, prandaj edhe lexojmë histori suksesi, lexojmë për ta dhe mësojmë prej tyre,  Ne veçanërisht duam të mësojmë “truqet” e suksesit. Me siguri ju intereson se çfarë bëjnë persona të suksesshëm para gjumit.

Gjeni më poshtë dhjetë hapa që ndjekin njerëz të sukseshëm para se të bien në gjumë.

  •  Studiues të sjelljes se njerëzve kanë zbuluar se gjëja e fundit që bëjnë të suksesshmit para gjumit është të lexuarit. Për magnatin multimilioner i rrjetit të bizneseve, Bill Gates, ish presidentin amerikan, Barak Obama, dizajnerën e modës Vera Wang, leximi konsiderohet si aktivitet jo efektiv për të arritur gjumin cilësor.

 

  • Një gjë që njerëzit më të suksesshëm nuk e bëjnë para se të shkojnë në shtrat është puna. Natyrisht, disa njerëz të suksesshëm konsiderohen “punëtorë” dhe mund të vazhdojnë punën e tyre në orët e vona – por kjo konsiderohet një përjashtim nga rregulli.

 

  • Disa njerëz të suksesshëm e kanë shprehi të ndërmarrin udhëtime nëpër vende që kanë vizituar disa herë, duke i rikujtuar kështu momentet e mira të jetës së tyre, ndaras nga puna dhe biznesi. Një pjesë e suksesit është edhe aftësia për tu ndarë nga puna dhe për të kaluar momente me më të dashurit tuaj

 

  • “Asgjë nuk vjen nga qielli”, kështu mendojnë shumica e atyre që e kanë mbërri suksesin. Gjithçka mbërrihet me punë dhe dashuri.

 

  • Njerëzit që kanë arritur sukses të jashtëzakonshëm janë të njohur për etikën e tyre të pabesueshme të punës, një atribut që shpesh përfshin punën përtej orarit 9:00 deri në 17:00.

 

  • Shmangia e punës së madhe, zbutjes dhe rimbushjes shpesh kërkon shkëputje plotësisht nga telefoni, kompjuteri, tableta ose ndonjë pajisje tjetër digjitale. Më tej, hulumtuesit kanë zbuluar se përdorimi i pajisjeve elektronike para kohës së gjumit e bën shumë më të vështirë gjumi cilësor, një pjesë thelbësore e jetës së një personi të suksesshëm.

 

  • Për shumë njerëz, fraza “balanci i punës dhe i jetës” përkthehet në “ekuilibër familje -pune”. Balancimi i një ngarkese të rëndë pune dhe koha cilësore me bashkëshortin, fëmijët, kafshët shtëpiake, etj. Mund të jetë një detyrë e vështirë në kohë, por shpesh konsiderohet e panegociueshme – dhe me të drejtë.Të mëdhenjtë gjithmonë e dinë se kush i ndihmon ato të bëhen të mrekullueshëm … dhe sigurohuni që ta ndërgjegjësojnë dashurinë e tyre.

 

  • Shumë njerëz të suksesshëm në fund të ditës reflektojnë mbi gjërat për të cilat ata janë mirënjohës për jetën e tyre. Disa mbajnë një ‘revistë mirënjohjeje’ për t’i mbajtur gjërat në perspektivë dhe gjithashtu për të shërbyer si një kujtesë për përparimin e bërë në aspekte të ndryshme të jetës së tyre. Ky është një zakon veçanërisht i rëndësishëm për njerëzit e suksesshëm, pasi dita e tyre shpesh është e mbushur me situata stresuese. Shumë stres sjell pesimizëm dhe një pikëpamje pesimiste nuk është diçka që njerëzit e suksesshëm mund ta përballojnë.

 

  • Siç u përmend, njerëzit e suksesshëm shpesh trajtojnë “skenarët stresues”. Çdo person që ka qenë i ekspozuar ndaj niveleve të larta të stresit gjatë një kohëzgjatje të gjatë kohore, kërkon një periudhë të caktuar kohe për të zbrazur atë. Për disa, kjo do të thotë të shkosh në palestër. Të tjerë dëshirojnë të meditojnë, të dëgjojnë muzikë relaksuese ose të bëjnë një banjë të nxehtë.

 

  • Jo të gjithë i përmbahen por njerëzit më të suksesshëm refuzojnë të pinë  alkool para gjumit. Një organizatë e shëndetit publik, ka zbuluar se konsumimi i alkoolit para gjumit “largon njerëzit nga gjumi i thellë dhe i mban ata në faza më të lehta të gjumit”.