Natyrë & Turizëm

Ishujt Ryukyu të Japonisë, pjesë e parajsës

Ryukyu

Ka një vend të mahnitshëm në brigjet e Japonisë, ku uji është shkëlqyeshëm, rëra është krejtësisht e bardhë dhe ju mund të shtriheni në një plazh me pak fqinjë përveç breshkave miqësore të detit nën sipërfaqe.

Shikoni Ishujt Ryukyu, një arkipelag që shtrihet nga maja jugperëndimore e Japonisë në Tajvan. Ju mund të dëgjoni të flitet rreth tyre së shpejti, sepse ata sapo arritën të zinin një vend në një përmbledhje të famshme vjetore të New York Times prej 52 vendeve që duhet vizituar këtë vit.

Ryukus përbëhet nga grupe të ndryshme ishuj. Një nga më të shkëlqyerat është grupi i Kerama Island, ku balenat bredhin nga janari deri në mars dhe një ritëm i ngadalshëm i jetës vjen me zhytje të nivelit të lartë dhe përreth mund të shohësh fshatrat e çuditshëm këtyre ishujve.

Ishujt Okinawa janë studiuar për popullatën e tyre jashtëzakonisht të lartë të njëqindvjeçarëve, të cilët lulëzojnë në sajë të dietave të shëndetshme të ishullit dhe një jetë të gjallë komunitare që vlen të shikojmë. Hotelet, dyqanet e zhytjes dhe gastropubët tradicionalë të njohur si izakaj janë vetëm disa nga ofertat e tjera të arqipelagut.

Dhe pastaj, natyrisht, ka plazhe. Ryukyus është shtëpia e rërës më të mirë e të bardhë në botë. Koha ideale për të vizituar është në pranverë ose në vjeshtë.