Highlight Shëndeti

Hulumtuesit shpjegojnë simptoma që duken si shenja depresioni

depresioni

Depresioni shfaq simptoma të shumta. Kjo është një diagnozë, që duhet të përcaktohet nga një psikolog ose një mjek i cili ka shqyrtuar simptomat tuaja me standarde mjekësore.

Megjithatë, ka simptoma të ngjashme që mund të duken sikur keni depresion.

Përmirësimi i disponimit tuaj mund të jetë më i lehtë nëse fillon të studioni këto simptoma.

  1. Mungesë energjie

Kur niveli juaj i energjisë është dobësuar nga mungesa e ushqimit, që trupi juaj konverton në glukozë, mund të keni simptoma të ngjashme me depresionin.

Dikush me simptoma të depresionit mund të ndihet sikur nuk ka  energji për të bërë atë që duhet bërë. Sheqeri i ulët në  gjak mund të çojë në një gjendje letargjike e cila imiton energjinë e ulët që paraqitet në depresion.

  1. Mungesë e vitaminës D

Mungesa e sasive adekuate të vitaminës D mund të shkaktojë efekte në trup që imitojnë simptomat e depresionit.

Ne mund të marrim vitaminën D nga ekspozimi i drejtpërdrejtë i diellit në lëkurën tonë. Por, shqetësimet rreth kancerit të lëkurës nga rrezatimi i dëmshëm UVA dhe UVB kanë kufizuar kohën që kalojmë në diell.  Sigurohuni që të plotësoni me një burim tjetër Vitaminën D.

3.Dehidrimi

Paaftësia për t’u përqendruar janë shenjat dalluese të dehidrimit dhe gjithashtu mund të jenë simptoma që tregojnë depresionin. Filloni të pini më shumë ujë dhe të kontrolloni qartësinë tuaj mendore për të parë nëse ajo po përmirësohet.

4Tërheqja sociale 

Studiuesit në Universitetin Northwestern kanë deklaruar se tërheqja nga shoqëria nuk është shenjë e drejtpërdrejt e depresionit. Me fjalë të tjera, pamundësia për të funksionuar normalisht në shoqëri është një mënyrë për të përcaktuar depresionin.

Nga nëntë simptomat e çrregullimeve të mëdha depresive të listuara në DSM, duhet të jenë pesë ose më shumë simptoma  për të përbërë një diagnozë të depresionit të madh. Studiuesit zbuluan se pjesëmarrësit me të vërtetë në depresion raportuan mesatarisht 6.8 nga 9 simptomat e depresionit klinik. Thjeshtë duke iu shmangur daljes me shokët mund të duket sikur keni depresion, por ka më shumë për një diagnozë të një problemi psikologjik themelor sesa thjesht të kapërceni aktivitetet shoqërore.

 Si përfundim:

Mendjet tona kanë fuqinë për të ndihmuar veten nga gjendja depresive. Por, mund të duket e vështirë për t’u kapërcyer nëse përjetoni simptoma që ndikojnë në jetën tuaj të përditshme. Rritja e sfidave mendore, mbështetja sociale ose aktiviteti fizik mund të ndihmojnë në përmirësimin e simptomave. Po ashtu këshillohet të kërkoni ndihmën e një profesionisti./UnikPortal/