Highlight Shëndeti

Hani këto ushqime për të pastruar mëlçinë tuaj

mëlçinë

Rëndësia e mëlçisë nuk mund të nënvlerësohet. Ajo ka disa funksione thelbësore, dhe asnjë organ tjetër nuk mund të kompensojë funksionet e saj.

Detyra kryesore e mëlcisë është të bëjë pastrimin e gjakut.

Njerëzve të cilëve fillon t’ju dështojnë proceset e mëlçisë zakonisht hynë në një proces të quajtur dializë ku lidhen për një aparat që kryen këto funksione.

Hidhni një sy ushqimeve që ndihmojnë në pastrimin e mëlçisë:

– Frutat agrume;

– Mollat;

– Sallata;

– Hudhra;

– Lakër Brukseli;

– Shafran i Indisë;