Highlight Shëndeti

Gjërat që sytë e juaj po mundohen t’iu tregojnë

sytë

Sytë janë quajtur dritare të shpirtit. Sytë shpesh na japin të dhëna të rëndësishme për shëndetin tonë.

Shëndeti i dobët i syrit mund të sinjalizojë sëmundje që nuk duhet lënë anash.

 

Shikoni se cfarë po mundohen t’iu tregojnë sytë tuaj:

 

  1. Vizion i paqartë;Vështirësitë në të përqendruar mund të jenë rezultat i kohës së kaluar para një ekrani kompjuterik. Kaloni më pak kohë pranë kompjuterit ose pushoni sytë tuaj kohë pas kohe. Një shembull tjetër i vizionit të paqartë mund të shkaktohet nga retinopatia diabetike. Kjo gjendje prek personat që kanë probleme me sheqerin e lartë në gjak duke sulmuar sistemin e qarkullimit të gjakut në sy.

 

  1. Shenja të errëta;

Nëse keni një shenjë të errët në vizionin tuaj, atëherë me siguri që keni edhe dhimbje të kokës. Largohuni pak nga drita derisa dhimbja e kokës të kalojë sepse ju me siguri keni probleme me migrenë.

 

  1. Sytë e Verdhë;

Është një shenjë e problemeve në sistemin e jashtëm që përfshin sistemin e mëlçisë, fshikëzës së tëmthit dhe kanaleve biliare.