Dashuria Highlight Lifestyle

Gjëra të thjeshta që tregojnë se ju jeni qift i lumtur

qift i lumtur

Çfarë do të duhej që të jesh i lumtur në marrëdhënien tënde? Nëse po përpiqeni të përmirësoni marrëdhënien tuaj ose martesën tuaj, atëherë jeni në vendin e duhur. Pikërisht këtu në këtë artikull ne do t’ju tregojmë 10 zakonet që duhet ti kenë çiftet që duan të kenë lumturi.

1.Shkoni në shtrat në përafërsisht të njëjtën kohë – ashtu siç keni bërë ndonjëherë në fillim të marrëdhënies tuaj. Prandaj, nëse dëshironi të jeni një nga çiftet e lumtur atëherë duhet t’i rezistoni tundimit për të shkuar në shtrat në kohë krejtësisht të ndryshme.

2. Kini interesa të përbashkëta – zakonisht kur pasioni bie, të dy partnerët e kuptojnë se kanë interesa tërësisht të ndryshme. Çfarë duhet të bëni nëse kjo ju ndodhë? Ju nuk duhet të minimizoni rëndësinë e aktiviteteve që bëni së bashku dhe sigurohuni që të shpenzoni sa më shumë kohë të jetë e mundur duke bërë gjërat që të dyve ju pëlqejnë.

 3. Ecni së bashku duke mbajtur duart ose krah për krah – Një gjë që duhet të dini është se çiftet e lumtura ecin në mënyrë të qetë duke mbajtur duart ose krah për krah. Gjëja më e rëndësishme është të jesh me partnerin tënd dhe të mos kujdesesh për atë që njerëzit e tjerë po mendojnë ose thonë për ty.

4.Përgatituni për të falur njëri-tjetrin – në shumicën e rasteve çiftet e lumtura zgjedhin besimin dhe faljen për mosbesimin dhe kërcënimin.

5. Përqëndrohu në gjërat që partneri juaj bën mirë, në vend që të përqendroheni në gjërat që ai bën gabim – të gjitha varen nga ajo që doni të kërkoni, megjithatë një gjë që duhet të dini, çiftet e lumtura gjithmonë shikojnë anën pozitive të partnerit të tyre .

6.Përqafoni njëri-tjetrin sapo të takoni pas punës – çiftet e lumtura janë çifte që përqafojnë njëri-tjetrin kur takohen.

7. Thoni “Unë të dua” dhe “keni një ditë të mirë” me njëri-tjetrin çdo mëngjes – duke thënë se këto gjëra të thjeshta janë një mënyrë e mirë për të kultivuar durim dhe tolerancë. Këto fjalë mund të përmirësojnë vërtet marrëdhënien tuaj, veçanërisht kur e dimë se jeta jonë e përditshme është e mbushur me situata stresuese.

8.Thuaj “natën e mirë” njëri-tjetrit çdo natë – edhe pse ishit duke diskutuar ashpër më herët i thoni këto fjalë partnerit tuaj kur të shkoni në shtrat. Në të vërtetë këto fjalë do t’i tregojnë partnerit tuaj se pa marrë parasysh shqetësimin dhe konfliktin, ju ende dëshironi të jeni në një marrëdhënie të mirë me të.

9.Bëni një kontroll “kohë” gjatë ditës – rezervoni pak kohë të orarit tuaj për të thirrur partnerin tuaj në shtëpi ose në punë për të parë se si është ai. Në këtë mënyrë partneri juaj do të shohë se ju po interesoheni për të dhe kështu ju do të përmirësoni marrëdhënien tuaj ose martesën tuaj.

10. Jeni krenar për partnerin tuaj – ju duhet të dini si të shprehni krenarinë që keni pranë vetës një person të veçantë, bëjeni partnerin tuaj ta kuptojë këtë. Gjëja më e rëndësishme për të pasur një marrëdhënie të lumtur dhe të qetë është të bisedosh. Bisedoni me njëri-tjetrin për çdo gjë. Zgjidhni problemet tuaja nëpërmjet bisedës. Jini të durueshëm. Dëgjoni partnerin tuaj. Mbështeteni në çdo gjë. Sillni gjëra dhe aktivitete të reja në jetën tuaj. Dashuroni njëri-tjetrin çdo ditë. Sigurohuni që të bëni të gjitha këto gjëra dhe nuk do të keni probleme në marrëdhënien tuaj dhe ju me siguri do të jeni një nga ato çiftet e lumtura.

E fundit por jo më pak e rëndësishme, sigurohuni që ta ndani këtë artikull me miqtë dhe familjen tuaj, ndoshta ju do të ndihmoni një çift që të gjejë çelësin për të mbajtur një marrëdhënie të lumtur.