Highlight Natyrë & Turizëm

Eksploroni vendin e çudirave, Izraelin

Izraeli

Izraeli, për shumë kë, mbetet një vend misterioz.

Mirëpo, një vend që ia vlen të vizitohet e të mësojmë më shumë për kulturën e tyre mjaft interesante.

Se çfarë mund të bëni në Izrael, ju mbetet ta kuptoni më poshtë.

Kur duhet të vizitohet Izraeli?

Koha më e mirë për të vizituar Izraelin është nga muaji Shkurt deri në muajin Mars, për shkak se mund të përjetoni pranverën me ngjyrat e saj. Nga muaji Prill, moti fillon të nxehet shumë.

Vendet që duhet ti vizitoni në Izrael:

Jaffa, Kibbutzim, Copernaum, Shpellat Qumran, Muri Perëndimor etj.

Ushqimet që duhet ti provoni në Izrael:

Falafel, Shawarma, Mëngjes Izraelit, Sallatë Izraelite, Kackavall Haloumi, Bakllava, Caj Mint etj.

Disa gjëra që duhet të dini:

– Ju nuk keni nevojë të përfundoni gjithë ushqimin në pjatë, mirëpo gjithmonë duhet të komplimentoni kuzhinierin.

– Izraelitët janë shumë pasionant dhe shpesh mund të flasin në ton më të lartë, edhe nëse nuk janë nervoz.

– Përgatituni tu përgjigjeni pyetjeve si: A jeni të martuar? Sa është rroga juaj? Etj