Highlight Shëndeti

E vërteta e pa thënë e pijës Red Bull

Red Bull

Red Bull mund të gjindet çdo kund sot.

Red Bull-i original u quajt Krating Daeng dhe ishte krijuar nga një ndërmarrës në Tajlandë.

Chaleo Yoovidhya krijoi këtë pije energjike në 1976, që u rankua si pija energjike më e shitur brenda dy viteve në Tajlndë.

Futja e Red Bull në një treg global nuk ishte një proces i përsosur dhe i thjeshtë.

Edhe nëse jeni nga një prej vendeve që kurrë nuk kanë pasur problem të vendosni Red Bullin origjinal në raftet e dyqaneve. Ndoshta keni dëgjuar shqetësimet mbi atë që ai i bën trurit dhe trupit të një personi.

Në vitin 2004, Franca ngriti shqetësime rreth niveleve të kafeinës që përmban Red Bull, dhe ndaloi importin dhe shitjen e kësaj pijeje tërësisht.

Franca nuk është e vetmja. Në vitin 2014 Lituania votoi një ligj të ri në fuqi që mori një pjesë të madhe të audiencës së synuar të Red Bull: të miturit. Ligji ndalon shitjen e ndonjë pije energjike tek të miturit.

Red Bull mund të jetë më i njohur për pijet energjetike, por në vitin 2009, kompania bëri ‘bum’ me një produkt tjetër.

Red Bull Cola e tyre po bënte bujë- dhe jo në një mënyrë të mirë – kur testimet në Gjermani gjetën mostra që përmbanin gjurmë të kokainës.

Poashtu shija e Red Bull mbetet një mister për shumicën prej nesh. Një shije e paidentifikuar.

Në përgjithësi kjo pije është e rrezikshme për shëndetin sipas shum studimeve!