Highlight Shëndeti

E habitshme; ja çfarë i ndodhë trupit tuaj kur ecni zbathur!

Ecja zbathur është një praktikë e ecjes në tokë pa këpucë ose çorap.

Ajo bazohet në fuqinë e ngarkesës intensive negative të transportuar nga Toka, e lartë në elektron, e cila siguron sasi të mëdha të antioksiduesve dhe elektroneve shkatërrues të radikaleve të lira.

“Të gjithë e dimë se dielli na jep ngrohtësinë, dritën dhe vitaminën D dhe Toka  siguron ajër të pastër, ujë, ushqim dhe një sipërfaqe për të jetuar.

Sidoqoftë, siç u diskutua më herët, është mësuar kohët e fundit se kur këmbët tuaja të zbathura mbajnë kontakt me sipërfaqen e Tokës, trupi juaj pranon energji natyrale dhe delikate, e cila mund të quhet si vitaminë G-G për terren.

Ky mund të jetë dallimi në mes të ndjenjës së mirë dhe jo aq të mirë, të kesh pak ose shumë energji, duke fjetur mirë ose jo aq mirë, duke u ndjerë plot freski ose i/e lodhur, duke vuajtur nga një sëmundje auto-imune ose duke pasur një sistem të fortë imunitar.

Gjatë gjithë historisë njerëzit ecnin, uleshin dhe flinin në tokë, kultivonin tokën me duar pa doreza.

Megjithatë, sot ne jemi bërë gjithnjë e më shumë të shkëputur nga natyra nga stili i jetës sonë moderne. Këpucët me mbulesë të përdredhur prej lëkure të paraardhësve tanë janë zëvendësuar me gome dhe plastikë të izoluar.

Ne flemë në shtretër të ndarë nga toka . Jemi rrethuar nga plastika, pëlhura sintetike, asfalti e shumë materiale tjera që na e kanë bllokuar lidhjen me natyrën.

Për më keq, në po i nënshtrohemi vazhdimisht një rrezatimi elektronik, përmes pajisjeve shtëpiake, telefonave celulare, Wi-fi etj.

Energjia e Tokës mund të ndihmoj që trupi juaj të shërohet. Por, për ta arritur këtë, duhet të shkëputeni çdo ditë për disa orë nga stili i jetës moderne.

Dr. James Oschman, Ph.D. në biologji nga Universiteti i Pitsburgut dhe një ekspert në fushën e mjekësisë energjetike, thotë:

“Njerëzit që ecin zbathur në Tokë rrisin shëndetin dhe sigurojnë ndjenja të mirëqenies”

Ecja zbathur ndihmon trupin të thithë sasi të larta të elektroneve negative përmes shputave të këmbeve.

Ky kontakt me Tokën mund të shërbejë si një strategji natyrore dhe “efektive mjedisore efektive” kundër stresit kronik, dhimbjes, sëmundjeve kardiovaskulare, mosfunksionimit të ANS, inflamacionit, gjumit të varfër, çrregullimeve të HRV.

Studime të shumta konfirmojnë se kjo praktikë ka efekt në anti-plakje, përmirësimin e gjumit, kontrollin e sheqerit në gjak, lehtësimin e stresit, rregullimin e metabolizmit, përmirësimin  e kujtesës, përfitimet shëndetësore të zemrës dhe shumë e shumë më tepër.

Sipas Dr.Mercola:

“Ky proces i thjeshtë i tokëzimit është një nga antioksidantët më të fuqishëm që njohim. Kjo praktikë ka  treguar se mund të lehtësojë dhimbjen, zvogëlimin e inflamacionit , përmirësimin e gjumit, rritjen e mirëqenies, dhe shumë, shumë më tepër.

Prandaj, herën tjetër që shkoni jashtë në natyrë, hiqni këpucët, pasi ato veprojnë si izolues dhe ju shkëputen nga rrjedha elektronike e Tokës.