Highlight Shëndeti

Cilat janë 5 substancat nga të cilat njerëzit bëhen të varur dhe shkatërrojnë jetën e tyre?

substanca

Varësia ndaj një substance nuk është shaka. Njerëzit shkatërrojnë jetën e tyre duke u bërë të varur nga këto substanca.

Një grup studiuesish u bashkuan në 2007 për të publikuar një studim mbi substancat që mund t’ju bëjnë të varur më së shumti në botë.

Ata u bazuan në matjen e dëmit që shkaktojnë këto substanca, aftësinë për mos ti rezistuar atyre, simptomat e lënies etj.

Ja cilat janë substancat nga të cilat njerëzit bëhen të varur dhe shkatërrojnë jetën e tyre:

1. Heroina; 3 / 3

2. Kokaina; 2.4 / 3

3. Nikotina; 2.2 / 3

4. Anti-depresantët; 2 / 3

5. Alkoholi. 1.9 / 3

Studimi tjetër që pasoi nga ky, në Lancet, 2010, kishte për qëllim që të zbulonte substancat nga të cilat keni mundësi të bëheni më të varur në një mënyrë tjetër.

Duke I radhitur ato sipas dëmit që shkaktojnë në organizmin tonë dhe të rrethit tonë të të afërmve.

Studimi tregoi se heroina, kokaina dhe methamphetamine ishin më të dëmshme për individët ndërsa alkoholi u radhit si i pari si i dëmshëm për të tjerët. Pra për rrethin tuaj.

Rrini sa më larg këtyre substancave!