Highlight Shëndeti

Cila është pozicioni më i mirë i gjumit për shëndetin tuaj?

pozicioni në gjumë

Ata që mendojnë se gjumi është vetëm për të pushuar dhe për të rimbushur bateritë e tyre,gabojnë.

Gjatë gjumit trupi ynë kryen disa detyra të rëndësishme, të tilla si çlirimi i hormoneve, eliminimi i toksinave, relaksimi i muskujve, madje edhe eliminimi i informacioneve të  padobishme.

Hulumtimet tregojnë se fjetja e vonuar dhe pushimi për disa orë mund të shkaktojë që mendimet tona të bëhen më negative dhe pesimiste

Përveç kësaj, cilësia e gjumit mund të ndikojë në hormonet që rregullojnë urinë tonë, të cilat mund të ndikojnë në dietë dhe shtim në peshë.

Meqenëse fjetja është aq e rëndësishme, a jeni në dijeni të pozicionit më të mirë të fjetjes?

Megjithëse secili person ka pozicionin e tij të preferuar për të fjetur, ai mund të bëjë një ndryshim të madh në shëndetin tuaj.

An ipse ju mund ta doni gjumin tuaj drejtë në shpinë, përmbys, pra në stomakun tuaj, kërrysur ose ana e djathtë, këshillohet që ju të flini sa më shumë që mundeni në anën e majtë./UnikPortal/