Highlight Të tjera

Çfarë ndodhë nëse bota humbë oksigjenin për vetëm 5 sekonda?

oksigjen

A e keni ditur ndonjëherë se cfarë mund të ndodhë nëse oksigjeni në tokë do të ndalej për vetëm 5 sekonda? Por nëse do të rritej?

Çdo njeri në plazhë menjëherë do të kishte të djegura nga dielli, pasi që oksigjeni në ajër mbronë lëkurën tonë nga rrezet UV.

Drita do të kthehej në errësirë, ne do të shikonim një qiell të errët gjatë ditës.

Veshi i brendshëm i çdo kujt do të pëlciste, asi do të humbnim rreth 21% të presionit të ajrit.

Çdo ndërtesë nga betoni do të kthehej në pluhur.

Oqeanet do të tretëshin dhe do të ishin të lirë të “fluturojnë” në hapësirë.

Por çfarë do të ndodhë nëse sasia e oksigjenit do të dyfishohej?

Do të ishim më të lumtur.

Më të fokusuar.

Do të qëndronim fizikisht më të fortë.

Mirëpo:

Insektet do të ishin gjigante sepse madhësia e një insekti përcaktohet nga proporcioni i oksigjenit në atmosferë.

Çdo gjë në vendin e vet!