Highlight Të tjera

Çfarë duhet të bëni nëse sulmoheni nga qeni

qeni

Çdo ditë kemi rrezikun që të hasim qen të humbur derisa po ecim ose vrapojmë.

Disa nga këta qen ndonjëherë mund të shfaqin sjellje të paparashikueshme dhe të jenë jashtëzakonisht agresiv dhe jo miqësor.

Kështu, ekziston një kërcënim i dukshëm dhe i drejtpërdrejtë për jetën njerëzore.

Ne në Unik Portal kemi mbledhur disa rekomandime nga ekspertët se çfarë të bëjmë në rast se sulmoheni nga qeni.

1. Mos bëni panik;

Është besuar fuqimisht se qentë dhe kafshë të tjera kuptojnë frikën njerëzore.

Megjithatë, vështirë se mund të mbani qetësi kur një qen agresiv është duke lehur në ju.
Nëse bërtisni, vërtitni krahët ose ikni, mund të shkaktoni instinktin e preve të qenve dhe ta provokoni atë për të sulmuar.

2. Mos vraponi, por ecni ngadalë;

Nëse ndodh që të hasni një qen gjatë vrapimit tuaj, ngadalësoni dhe ecni. Kthehuni dhe ecni në drejtimin e kundërt të qenit, por vazhdoni ta shikoni atë nga këndi i syrit tuaj.

  1. Mos krijoni kontakt sy me sy me qenin;Kontakti i drejtpërdrejtë i syve mund të intensifikojë sjelljen agresive të një qeni. Duke parë një qen në sy mund të interpretohet si një kërcënim dhe të bëhet një arsye për sulmin.
    4. Komandojeni qenin të largohet;Nëse qeni vazhdon të sillet në mënyrë agresive, përballuni me të – duke shmangur kontaktin direkt me sy – dhe urdhërojeni atë të largohet.Sigurohuni që të përdorni një zë të fuqishëm dhe të sigurt, por jo të lartë, komandues. Komandat më efektive janë “Jo” dhe “Largohu” me një ton të fortë. Qeni do të bëhet i frikësuar dhe do të largohet.