Dashuria Highlight

Çfarë dallon një lidhje e shëndetshme me atë të pashëndetshme?

lidhje

A jeni në një lidhje të shëndetshme dashurie? Apo në një lidhje të pashëndetshme?

Unik ju sjellë disa detaje që të kuptoni se si ndiheni ju në lidhjen tuaj…

Dashuri e shëndetshme është kjo:

– Partneri ju respekton;
– Besoni njëri tjetrin;
– Shprehni ndjenjat që keni për njëri tjetrin;
– Pranoni të mirat e të metat e partnerit;
– Nuk tenton të ju ndryshojë;
– Gjeni kënaqësi kur jepni e merrni;
– Keni vetëbesim të lartë;
– Keni intimitet;
– Pranoni zhvillimin dhe suksesin e partnerit;

Dashuri e pa-shëndetshme:

– Ndjenjë që jeni konsumuar nga lidhja;
– Frikësoheni të largoheni;
– Frikësoheni nga ndryshimet;
– Nuk keni hapësirë për zhvillim;
– Partneri luan lojëra të mendjes me ju;
– Refuzojnë të përkushtohen;
– Eksperienconi ndjenja negative shpesh;
– Partneri tregon ‘fuqinë’ mbi ju;

“Shpirtrat binjak janë ata që nxjerrin më të mirën prej jush. Ata nuk janë perfekt, por gjithmonë do të jenë perfekt për ju.”