Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Bukuria e zemrave të thyera! Mëso të duash dhe të shërosh plagët e zemrës…

bukuria e zemrave të thyera

Ndjenja e zemrës së lënduar është një përvojë e ngjashme për të gjithë, nuk ka mundësi që dikush të ketë arritur ti ikë  ndonjëherë trishtimit të një zemre të lënduar. Mund ta mohojmë atë si një mënyrë për të mbrojtur veten ose sa për tu ngushëlluar. Por në të vërtetë, ne përjetojmë disa nivele të goditjes së zemrës në baza ditore, edhe pse nuk mund ta njohim atë si të tillë.

Një dhimbje që shumë prej nesh e kanë provuar është dhimbja nga dashuria e humbur. Dashuria shpesh dhemb. Secili nga ne mund të ketë ende  plagë të brendshme që “qajnë” nga goditjet më të thella të shpirtit tonë dhe ato vetëm thërrasin për t’u dëgjuar dhe për t’u shëruar.

“Unë e di se çfarë është  të kesh një zemër të thyer. Unë e di se çfarë është të ndjesh dhimbje. Ka një milion mënyra se si zemra thyhet.”

– Diane Warren

Si qenie njerëzore ne kemi fuqi për të thyer zemrat aq sa kemi fuqi  për t’i dashur ato. Ne nuk mund të kërkojmë të dëmtojmë një tjetër – por ne shpesh bëjmë atë. Ne lëshojmë dashuri nga çatitë e mbuluara dhe varrosim dhimbjen në një varr të braktisur. Mbajmë pikëllimin e fshehur dhe mbulojmë trishtimin, sepse thjeshtë nuk duam të ndiejmë dhimbje. Kur e mbajmë atë mbyllur – ne kurrë nuk e shërojmë.

Dashuria dhe dhimbja janë dy anët e së njëjtës monedhë. Ne transformohemi nga fuqia e të dyve. Me dhimbje zbresim në atë që ndjehet si një humnerë melankolie dhe në dashuri gjejmë kurajo  që të ngjitemi në lartësi të mëdha. Si mund ti dorëzohemi plotësëisht dashurisë pa qenë të gatshëm ta jetojmë dhe dhimbjen që mund të sjellë ajo ?

Nuk duhet të kemi frikë nga dhimbja. Hidhërimi mund ta dëmtojë zemrën tonë, por dashuria do ta pastrojë atë dhe do ta mbeshë me bukurinë që di vetëm ajo.

Ka bukuri edhe në zemrat e thyera…

Shumë motivues e vlerësojnë pozitive për njerëzit kur zemra ju thyhet.

Plagët tona të brendshme dhe dëshpërimi i shërbejnë gjithmonë dobisë tonë evolucionare. Ne mund t’i qeverisim me hirin dhe t’i veshim ato në thelbin e dashurisë për të gjetur ndonjë bukuri në pikëllimin. Nga çdo gjë arrijmë të gjejmë ndonjë mësim të vlefshëm për  më tutje.

Ne  do ta lëndojmë vetën më shumë kur mundohemi ta mohojmë dhimbjen që kemi brenda.Mos harroni, ka një arsye për çdo gjë, duke përfshirë çdo hije dhimbjejeje që zë vend brenda nesh.

Dhimbja kurrë nuk ka për qëllim të izolojë zemrat tona apo të rrisë një ekzistencë të frikshme. Nëse lejojmë që ankthi ynë të zbusë ose të frenojë çdo vendim që marrim, atëherë ne tashmë e kemi humbur denjësinë e kësaj përvoje. Dashuria nuk jeton mirë ose ndihet e ushqyer në harresën e frikës.

Shfrytëzo dashurinë për tu shëruar

Dhimbja është ilaç i hidhur me të cilin mjeku brenda teje shërojnë brendinë tuaj të sëmurë. Prandaj, besoni mjekun dhe pini ilaçin e tij në heshtje dhe qetësi.

Kurrë nuk na jepet asnjë përvojë apo rrethanë pa pasur aftësinë e lindur për ta kapërcyer atë. Koha nuk është shëruesi ynë – ne jemi mjekët tanë të shpirtit. Kohët e kaluara në thellësinë e zemërimit na japin një mençuri, përulësi dhe aftësi për të depërtuar në të vërtetën tonë të natyrshme. Ne sintetizojmë veten me një dashuri dhe mirëkuptim më të lartë dhe heqim dorë nga hidhërimi që mund të shkaktojë dëm. Hidhërimi nuk ka asgjë për të na ofruar, por vetëm hutim dhe shqetësim të mëtejshëm.

Kur e shfrytëzojmë dashurinë për tu shëruar, ne e përziejmë shpirtin tonë në një ndjenjë harmonie dhe bashkëveprimi. Dashuria gjendet në falje, pranim dhe në bujarinë e shpresës që jeton aq ngrohtësisht brenda zemrës sonë. Kjo dashuri ndriçon rrugën tonë, kështu që ne mund të nxisim forcën dhe dhembshurinë për veten dhe të tjerët. Ne mund të krijojmë cikle të ndriçuara dhe jo të mbetemi në ato historike që janë të mbyllura në përsëritje pikëlluese.

Kur ne mendojmë, ne jemi më të fortë

Momenti që ju mendoni se, ndoshta, ju jeni duke ecur nëpër rrugë të “zhveshur”, duke ekspozuar shumë nga zemra juaj dhe mendja juaj dhe ajo që ekziston brenda, duke treguar shumë nga vetja. Ky është momenti që mund të fillosh ta marrësh rrugën e drejtë.

Mendja shërben për të na mbrojtur nga dhimbja; zemra jonë kërkon ta shërohet dhe të jetë më e fortë përmes saj. Ne nuk duhet të sakrifikojmë mençurinë që dhimbja mund të japë duke hedhur poshtë thirrjet tona të brendshme për të shëruar ndjenjën tonë të një zemre të thyer./Unik Portal/